Pirkka-Pekka Peteliukselta uusi aluevaltaus: Levyllinen omia lauluja

Pirkka-Pekka Petelius työstää parhaillaan omaa levyä, joka tulee ilmestymään ensi kevään aikana.

Näyttelijälegenda Pirkka-Pekka Petelius tähdittää vuoden lopussa ensi-iltansa saavaa Eila, Rampe ja Likka -elokuvaa. Muiden työkiireidensä ohella mies on myös jo pitkään työstänyt omaa levyä, joka näkee päivänvalon Peteliuksen toiveiden mukaan ensi kevään aikana.

Tuottaja Sami Pitkämön kanssa levyään työstänyt Petelius on innoissaan tulevasta aluevaltauksesta.

– Nyt tuntuu siltä, että laulatuttaa! Huomenna aloitamme bändin kanssa treenit. Haluan kokeilla, voinko saada elämänkokemukseni soimaan. Soiko tämä vanha jannu? Petelius innostuu.

Peteliuksen laulua on kuultu ennenkin, mutta nyt kaikki laulut miehen tulevalla levyllä ovat hänen itsensä kirjoittamia. Aiheet tulevat näyttelijän omasta elämästä, aidoista tunnetiloista. Mies ei halua lähteä lokeroimaan tulevaa tuotostaan liikaa, mutta synkistelymusiikista ei ole kyse.

– Siellä on tuntemuksia, joita en ole päässyt vielä millään muulla keinolla sanomaan – nyt ne tulee laulettua. Itse olen kaikkiruokainen musiikin suhteen, mutta levyllä ei voi mennä klassisesta jazziin popin ja rockin kautta.

Vaikka jotkin aiheet Peteliuksen lauluissa olisivatkin raskaita, kappaleet eivät sitä ole.

– Pidän itse erityisesti siitä, että vaikka laulaisikin synkistä asioista, ei tarvitse laulaa vain mollisoinnussa. Vaikeistakin aiheista voi tehdä herkkää ja kaunista musiikkia, svengaten! Letkeä, melodinen rytmimusiikki on lähellä sydäntäni, Petelius vihjaa tulevan levynsä tyylistä.

Petelius nähdään pian myös vuoden lopussa ensi-iltansa saavassa Eila, Rampe ja Likka -elokuvassa. Mies kertoi elokuvasta Huomenta Suomessa Heidi Heralan kanssa. Katso video artikkelin yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat