Mainos

Pippa Laukka vastaa Olet mitä syöt -ohjelman saamaan kritiikkiin: ”Kyseessä ei missään nimessä ole pikadieetti”

1:10

Pippa Laukka kertoo, että ohjelman tekemisessä on konsultoitu ammattilaisia.

Videolla Pippa Laukka tutkii Esko Eerikäisen jääkaappia Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Olet mitä syöt -ohjelma on saanut osakseen kritiikkiä. Syy kritiikin taustalla on se, että ohjelman on koettu välittävän vahingollista ja syyllistävää suhdetta omaan kehoon ja ruokaan.

Ohjelman juontaja, hyvinvointilääkäri Pippa Laukka kertoo MTVuutiset.fille, että ohjelmassa tähdätään kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen. 

– Kyseessä ei missään nimessä ole pikadieetti, vaan osallistujan kanssa vuorovaikutteisesti tehty suunnitelma kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvattamiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi.

Laukan mukaan kenellekään osallistujalle ei annettu kaloreihin perustuvaa ruokavaliota, vaan lista juuri heille suositeltavista ruoka-aineista. Jokaisen osallistujan kohdalla kartoitettiin myös huolella, mikä on aiheuttanut tilanteen, joka on muuttanut heidän ruokailutottumuksensa suuntaan, joka aiheuttaa ylipainoa.

Laukka kertoo, että ohjelman teossa on konsultoitu myös ravitsemuksen ja liikunnanohjauksen asiantuntijoita.

– Elämäntaparemontin aloittaminen lääkärin ohjaamana, ravitsemus ja ruokailutottumukset vahvasti huomioiden, nykyaikaisia mittausmenetelmiä hyödyntäen johtaa takuulla turvallisempaan ja hallitumpaan muutokseen kuin pikadieetit, sanoo Laukka.

MTV:n ohjelmasta vastaava tuottaja Onerva Österberg kertoo, että ohjelmaan valitut henkilöt ovat olleet tyytyväisiä elämänmuutoksen tuomiin positiivisiin muutoksiin.

– Ohjelmassa kuvattu kahdeksan viikkoa oli ainoastaan startti loppuelämän pituiselle muutokselle, ja tätä painotimme osallistujille alusta asti.

– Haluamme, että vakaviinkin asioihin voidaan tarttua ja jossain tapauksissa ripaus huumoria tekee asiasta helpommin lähestyttävän ja inhimillisemmän, Österberg sanoo.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja