Piparjuuriset silakkapihvit 28.3.2000

600 g silakkafileitä
100 g kevyt valkosipulituorejuustoa
35 g kapriksia
50 g raastettua piparjuurta
mustaa pippuria
korppujauhoja
juustoraastetta

Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna kaprikset ja sekoita ne ja raastettu piparjuuri tuorejuustoon tasaiseksi tahnaksi. Mausta mustalla pippurilla.

Laita puolet silakkafileistä syvälle uunipellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Levitä fileiden päälle täytettä. Laita toinen silakkafile täytteen päälle. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Punajuurinen perunasose


1 punajuuri
n. 800 g jauhoisia perunoita
suolaa
voita tai margariinia
perunoiden keitinlientä

Kuori punajuuri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita punajuurikuutiot kiehumaan runsaaseen veteen. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Pane perunat punajuurikuutioiden sekaan kiehumaan ja keitä, kunnes juurekset

Kaada keitinliemi toiseen astiaan. Soseuta juurekset esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää keitinlientä pienissä erissä, kunnes sose on sopivan notkeaa. Lisää nokare voita tai margariinia ja mausta lisäksi suolalla. Vatkaa kuohkeaksi.

Lue myös:

    Uusimmat