Pioni

Puutarhatrendeissä on nyt valinnanvaraa 

MTV3-kanavan puutarhaohjelma Pioni starttaa 20.3.2007 uusin jaksoin. Tiistain alkuillassa klo 18:30 käsitellään kevään mittaan useita teemoja retropuutarhasta pihakeittiöihin ja siirtolapuutarhamaailman saloihin. 

Tulevan kesän puutarhatrendit antavat liikkumavaraa. Suosittuja ovat niin yksinkertaiset japanilaistyyliset ratkaisut kuin runsaan romanttiset englantilaispuutarhat. Kodin sisustustrendiksi noussut retroilu leviää puolestaan nyt puutarhaan asti. 

"Pioni lähtee Hollantiin tutustumaan ja tekemään trendikästä retroa puutarhaan. Vanhoja huonekaluja voidaan käyttää helposti katseenvangitsijoina ja kierrätysmateriaaleja sovelletaan yhä enemmän puutarhan ilmeeseen, kertoo Pionin juontaja", puutarhasuunnittelija ja ohjelman juontaja Eija Klaucke paljastaa. 

Perinteinen Ranskan barokin ajalta lähtöisin oleva muotopuutarha on tekemässä paluuta. Pioni käy Herttoniemen kartanossa kuvaamassa vanhaa muotopuutarhaa ja näyttää sitten, miten symmetrinen ja aikaa kestävä muotopuutarha toteutetaan isompaan ja pienempään suomalaispihaan. 

"Muotopuutarha tuo pihaan ilmettä, rytmiä ja ryhtiä. Kun kiinteä puutarha on suunniteltu huolella, sen ympärille on helppo tehdä pienemmillä muutoksilla uutta ilmettä. Ennustankin perinteisen muotopuutarhan paluuta osaksi puutarhaa", Klaucke toteaa. 

Kevään jaksoissa Pioni käsittelee muun muassa myös värien käyttöä puutarhasuunnittelussa, siirtolapuutarhamaailmaa sekä toimivan pihakeittiön rakentamista.

Pioni MTV3-kanavalla 20.3. alkaen tiistaisin klo 18:30. Uusinnat sunnuntai-aamupäivisin. 

Ohjelman tuottaa FCC Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja