Pilaavatko mustelmat kesäsääresi? Nouki näppärät niksit ruhjeiden pikaiseen parantamiseen

Vaivaavatko sääriä peittävät mustelmat? Ei hätää! Kotoasi löytyy varmasti muutamakin aine, joilla voit nopeuttaa verenpurkaumien paranemista.

Tiedätkö, miten lenkkarien kengännauhat sidotaan oikein? Katso yllä oleva video!

Helteet jatkuvat Suomessa, eikä vielä lämpimille säille näy loppua. Moni meistä haluaakin vetää kuumissaan kevyimmät shortsinsa ja hameensa jalkaan.

Kevyen kesäpukeutumisen iloa voivat kuitenkin vaimentaa jalkojen mustelmat, sillä monia epätasaisen väriset jalat saattavat häiritä. Normaalisti mustelmat kuitenkin häviävät parin viikon kuluessa.

Brittilehti Mirror jakaa kuitenkin muutamia vinkkejä, joiden avulla jäljistä voi päästä eroon nopeammin.

1. Lämpökompressio

Kokeile painaa mustelmaa esimerkiksi lämpimään veteen kastetulla pyyhkeellä. Lämpö voi Mirrorin mukaan auttaa verta imeytymään ihoon.

Kikka toimii, kun mustelman synnyttäneestä loukkaantumisesta on 5-6 tuntia. Tulos on paras, kun lämpökompressiota jatkaa 20 minuutin ajan kolme kertaa päivässä.

2. Aloe vera

Aloe vera on täydellinen aine ihon pehmentämiseen ja rauhoittamiseen, ja se voi auttaa myös mustelmien poistumisessa. Kasvin sisältämät aineet nimittäin uudistavat ja parantavat ihoa.

Kokeile esimerkiksi aloe veraa sisältävää geeliä tai voidetta. Levitä pari kertaa päivässä.

3. Ananas

Ananas on sopiva kesäpäivän herkku, mutta se voi helpottaa myös mustelmien parantumista. Hedelmä sisältää nimittäin bromelaiinia, joka voi helpottaa tulehduksia. Ananaksen voi nauttia suun kautta.

4. C-vitamiini

Myös C-vitamiinissa on tulehdusta helpottavia ominaisuuksia, joten se sopii myös hyvin mustelmien hoitoon. Syö paljon C-vitamiinia sisältäviä hedelmiä tai levitä suoraan mustelman päälle vitamiinia sisältävää voidetta tai geeliä.

5. Kylmä

Kun tiedät, että mustelma on tulossa kaatumisen tai muun loukkaantumisen jälkeen, toimi heti. Paina kohtaa esimerkiksi pyyhkeeseen käärityllä pakastevihannespussilla tai muulla jäisellä asialla. Paina vähintään kymmenen minuutin ajan.

Näin mustelmaa ei välttämättä pääse edes missään vaiheessa syntymään, sillä jää supistaa verisuonia ja voi näin ehkäistä verenpurkauman leviämistä. Kikka tosin toimii vain, kun jäällä painaa heti kaatumisen jälkeen.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja