Mainos

Pikkutyttöjen yhteisestä huoneesta omat huoneet

Muutoskohteena on kahden tytön yhteinen huone, joka sisustettiin ohjelmassa ensimmäistä kertaa kolme vuotta sitten. Nyt tytöt ovat kasvaneet ja koululainen kaipaa jo omaa rauhaa. On siis aika päivittää lastenhuoneen sisustus uusia tarpeita ajatellen. Muutoksen suunnittelijana toimi Marianne Sundell.

Muutoksessa yhdestä huoneesta muokattiin kaksi tilaa. Aikaisemmin huone oli suunniteltu kahdelle leikki-ikäiselle, mutta nyt koululainen tarvitsi oman tilansa. Lapset toivoivat voivansa nukkua samassa huoneessa, mutta halusivat kuitenkin omaa tilaa erilaisille leikeilleen.

Tilaa lähdettiin jakamaan seinän avulla. Alun perin taloa suunniteltaessa mahdollinen huoneen jako oli otettu jo huomioon, joten huoneen molempiin osiin tulee raitisilmakanavat. Myös kattovalaisimet syttyvät omista katkaisijoistaan.

Hyllyissä on kasvunvaraa

Tilanjakaja suunniteltiin siten, että sen toiselle puolelle mahtuu täysmittainen sänky ja toiselle puolelle asennettiin liukuovet, jotta huoneeseen saatiin tehokasta säilytystilaa. Riippukiskojärjestelmässä hyllyjen korkeutta voi säätää nopeasti lasten pituuskasvun myötä. Komeron sisäsyvyys on 35 cm, joten vaatteet saadaan viikattua hyvin hyllyille, mutta henkarit ripustetaan ulosvedettäviin tankoihin, etumus liukuovien suuntaisesti.

Mitä ylemmäs mennään, sitä harvemmin tavaraa käytetään. Ylhäällä säilytetään vieraspeitteet ja -tyynyt. Komeroon sijoitettiin myös yksi vanha moduulikaluste, jossa säilytetään kirjoja ja vauvaleluja pieniä vierailijoita varten.

Kalusteet leikkien mukaan

Nuoremman tytön puolella tarvitaan tilaa leikeille, joten lattiapintaa on paljon esillä. Sängystä oli poistettu jo ennen muutosta laidat, mutta yön ajaksi sängyn viereen siirretään edelleen rahit, jotta uninen lapsi ei pyörähdä pois sängystä. Askartelupöytää saatiin nopeasti pienennettyä, sillä massiivipuukalusteita on helppo työstää.

Pyörien avulla pöydän saa käännettyä nopeasti keskilattialle, mikäli askartelijoita on useampia. Lokeromaiset kalusteet innoittavat lapsia lajittelemaan leluja ja pitämään järjestystä yllä. Yksi pieni pyörällinen moduuli maalattiin vaaleanpunaiseksi ja muokattiin lasten miniliedeksi, joka inspiroi pienempää tyttöä kokkausleikkeihin.

Omaa tilaa koululaiselle

Koululaisen puolihuoneesta on hyvin selkeää, ja värimaailma jatkuu samana ja vanhoja kalusteita on hyödynnetty sisutuksessa. Uusi parvisänky antaa huoneeseen lisätilaa ja parven alla on täysimittainen massiivipuutaso työpöytänä. Korkeutta parven alla on 150 cm ja sängyn yllä on 90 cm, joten siellä mahtuu hyvin istumaan. Kun kavereita on useampi työpöydän ääressä, vanha penkki toimii varaistuimena. Muutoin se on otettu Barbien käyttöön.

Jokaisessa perheessä on läksyjen teko varmasti erilaista. Läksyjä saatetaan tehdä iltapäiväkerhossa tai keittiönpöydän äärellä, joten tarve työtuolille vaihtelee. Tässä lastenhuoneessa tuolina on Stokken Move -tuoli, joka ergonomisesti edistää kehon liikettä.

Mielikuvitus valloilleen

Vuodesohvan päällinen vaihtui lilasta valkoiseen, ja sen yhteyteen lisämausteeksi hankittiin tummanruskeita koristetyynyjä. Muutoin huone edelleen jatkaa pinkin ja valkoisen yhdistelmää. Perhosteemaa on karsittu, ja liinavaatteet ovat nyt selkeää raitaa.

Perheen vanha televisio siirtyi lastenhuoneeseen, mutta vain videoita tai dvd:n katselua varten, jotta vanhemmat tietävät mitä lapset katsovat. Lattiatyynyjä ommeltiin lisää, ja ne toimivat myös majanrakennusmateriaaleina. Kun antaa lasten mielikuvituksen päästä valloilleen, nämä tilat leikkien keskellä muokkaantuvat aivan erinäköisiksi.

Parvisänky Susan1 320,-

Sydänkoukut tilanjakajan päädyssä 2,95,-

Jälleenmyynti: Enfantti, Vantaa 040-3556419

www.enfantti.fi

Junior profiloitu vm-patja, Bodyform 90x200 260,-

Junior petauspatja 90x200 85,-

Jälleenmyynti: Unikulma Oy, Vantaa 020 7280 200

www.unikulma.fi

Stokke Move -tuoli, istuinosa Luna villakangas, jalkaosa musta 420,-

Jälleenmyynti: Vepsäläinen, Espoo 020 7801 471

www.vepsalainen.com

Aika koristetyyny, ruskea 24,90,-

Aika helmalakana, valkoinen 40,00,-

Tiedustelut: Finlayson Oy, kuluttajapalvelu 0200 42000

www.finlayson.fi

Jälleenmyynti: Finlayson-myymälät ja jälleenmyyjät kautta maan

Vuodesohvan valkoinen päällinen on Ikean Lycksele-vuodesohvan oma päällinen, joka otettiin uudelleen käyttöön aikaisemmassa muutoksessa itse ommellun lilan irtohupun tilalle.

Borås Cotton pinkki-valkoraidallinen pussilakana hankittiin Ruotsista.

Pinnoittamattomat Elfa Continental -liukuovet mittojen mukaan. Liukuovet maalattiin paikanpäällä valkoisella sisustusmaalilla. Kattokiskon sävy valkoinen ja lattiakiskon musta. Elfa-säilytysjärjestelmä, sävy: valkoinen

Elfa kokonaisuus : 1230,-

Tiedustelut: Elfa Finland Oy, Espoo 09-8678980 info@elfa.fi

www.elfa.com

Jälleenmyynti: Hyvin varustetut rautakaupat ja Kodin Ykköset kautta maan

Työtaso: Mäntyliimapuulevy (28mmx2000x600)

www.puukeskus.fi

Jälleenmyynti: Puukeskus Oy, Kivenlahti 020 55 65220

Työtaso käsiteltiin OsmoColorin läpikuultavalla puuvahalla, sävy: 3111 Kuusi

www.osmocolor.com

Seinänsävy: Harmony TVT X336 / vaalean punainen

Tiedustelut:Tikkurila Paints Oy, maalilinja 010-8608600

Jälleenmyynti: RTV-myymälät ja värikaupat kautta maan

Remontin toteuttaja: Lasse Gustafsson

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.