Pikkusuolaiset hyrrät

Jos joulun pakastetaikinoita on vielä jäljellä, käytä ne nyt viikonloppuna Nuutinpäivän kunniaksi joulukauden lopettajaisleivonnaisiin. Esimerkiksi taikinalevyistä leivottavat hyrrät ovat mukavia pikkusuolaisia naposteltavia. Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista. Lehtitaikinan erohan on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina.

Pikkusuolaiset hyrrät

30-40 kpl

  • 1 pkt lehtitaikinalevyä tai lehtitaikinaa (tai torttu-, voitaikinaa)
  • Täyte:
  • n. 300 g kinkkua, savukalaa tms.
  • 2-3 punaista paprikaa
  • 200 g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
  • (yrttimaustetta)

Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt toisistaan irrallaan. Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.

Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi. Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.

VINKKI:Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytteen juuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat