Pikkuleijonat nujertanut Slovakia lähellä uutta sensaatiota – pettynyt Kanada säilytti täpärästi kunniansa

Puolivälierissä Suomen mitalipeleistä pudottanut Slovakia laittoi Kanadan ahtaalle jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-pronssiottelussa. Slovakia oli reilun minuutin päässä varsinaisen peliajan voitosta, kunnes maalivahtinsa pois ottanut Kanada tasoitti ylivoimalla 3–3:een.

Lopulta Kanada vei MM-pronssit Macklin Celebrinin jatkoaikamaalilla 4–3. Se oli jääkiekon emämaalle kohtalainen lohtu, sillä Kanada karsiutui viime vuonna ikäluokan MM-turnauksessa pudotuspeleistä.

Vaikka Celebrini sai kunnian voittomaalista ja osui kerran varsinaisella peliajalla, Kanadan sankari oli toinen hyökkääjä Matthew Wood. Hän iski kolmannessa erässä tärkeän 3–3-tasoituksen ja lisäksi syötti kolme maalia.

Slovakian joukkueesta hyökkääjä Peter Cisar teki 1+1 pistettä.

Kanada kärsi MM-jäällä kaksi murskatappiota Ruotsille, ensin lohkovaiheessa avausottelussa maalein 0–8 ja välierässä 2–7.