Pikkulapsen etsinnät päättyivät onnellisesti Laitilassa – "Naapuri löysi pojan autiotalon penkiltä makoilemasta ja helikoptereita ihmettelemästä"

2,5-vuotiasta lasta etsittiin maastosta ja vesistöstä Laitilassa muun muassa rajavartiolaitoksen helikopterin voimin. Poikalapsi ehti olla kadoksissa yli kaksi tuntia.

Varsinais-Suomessa Laitilassa koettiin tänään pahimmanlaatuinen säikähdys, kun 2,5-vuotiaan lapsen katoaminen johti viranomaisetsintöihin. Lapsen epäiltiin joutuneen pihalampeen tai läheisiin vesistöihin.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan lapsi löytyi päivällä lähistöltä hyvävointisena.

– Lapsi on nyt löytynyt, ja hän on hyvävointinen ja löytyi maalta. Pelastustoiminta voidaan päättää tällä kertaa onnellisesti, sanoo päivystävä palomestari Marko Virolainen.

Etsintään osallistui pelastuslaitos, poliisi ja rajavartiolaitoksen helikopteri.

Kateissa kaksi tuntia

Marko Virolainen kertoo MTV Uutisille, että todennäköisin vaihtoehto pojan katoamiselle oli juurikin pihalampeen tai läheisiin vesistöihin päätyminen.

– Todenäköistä oli, että hän olisi pihapiirin lammessa, ja meiltä lähti paikalle useita pelastusyksikköjä. poliisipartioita ja rajavartiosto.

Virolaisen mukaan pelastussukeltajat etsivät lasta vesistöstä, lammista ja järvistä.

– Saman aikaisesti poliisikoiran kanssa aloitettiin etsintä, muun muassa poliisin droneilla ja lämpökameralla.

Toimintaa kesti Virolaisen mukaan aikansa, kunnes hätäkeskukseen tuli ilmoitus naapurilta.

– Naapuri oli löytänyt pojan lähistöllä sijaitsevan autiotalon penkiltä makoilemasta ja ihmettelemästä taivaalla pörräileviä helikoptereita.

Myös lapsen vanhemmat osallistuivat etsintöihin, ja Marko Virolaisen mukaan etsintäväen helpotus oli valtava, kun vastoin odotuksia poika löytyi hyvävointisena.

Poika ehti olla kadoksissa yli pari tuntia. Kukaan ei toistaiseksi tiedä, missä kaikkialla poika on tämän ajan viettänyt. Se kuitenkin tiedetään, että autiotalolle hän lopulta päätyi.

– Ihmeellisen vikkeliä ovat tämän ikäiset jaloistaan, Virolainen ihmettelee. 

– Poika haettiin autiotalolta ensihoitoyksiköllä ja tuotiin pihapiiriin vanhempien hoivaan, Virolainen kertoo.

*Päivitykset kello 13.11 ja 14:29: Artikkelia päivitetty kokonaisuudessaan lapsen löytymisen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat