Mainos

Pikkuinen hiiri Oscar-ehdokkaana

Perjantaista alkaen valkokankaiden sankarina seikkailee hellyttävä pikkuhiiri nimeltä Stuart Little. Elokuva on ollut Amerikassa iso hitti - ja se on myös Oscar-ehdokkaana erikoistehosteistaan. Hiiren äitiä näyttelee Suomen kansan ex-miniä, Geena Davis.

Stuart Little

Hollywoodissa jokainen elokuva on aina edellistä suurempi ja jokainen elokuvatähti toinen toistaan mahtavampi. Mutta nyt yksi vuoden suurimmista staroista onkin pikkuruinen hiiri. Stuart Littlen jokaikinen karva on luotu tietokonetekniikalla, joka vielä muutama vuosi sitten olisi ollut pelkkää tieteishömppää.

Stuartin tarina alkoi jo 40 vuotta sitten. Tarina perustuu amerikkalaiskirjailija E.B. Whiten satuun, ja käsikirjoituksesta vastaa Kuudennen aistin M. Night Shyamalan. Leffa kertoo Littlen perheestä, joka adoptoi hiiren. Englanninkielisenä hiirenä kimittää Michael J. Fox, mutta tarjolla on myös suomenkielinen versio. Toinen teattereissa pyörivä lastenpiirretty, Toy Story 2, on sataprosenttisesti tietokoneiden käsialaa, mutta Stuart Little marssittaa myös elävät tähdet kameran eteen. -He varmaan ajattelivat minua tähän rooliin, sillä olen aikaisemminkin tehnyt epätavallisia leffoja kuten Beetlejuice ja The Fly, joissa tapahtui outoja asioita. Minun ajateltiin voivan uskoa, että hiiri olisi todella olemassa, Geena Davis sanoo. -Mielestäni leffan tärkein viesti on, ettei ulkonäkö merkitse mitään. Kaikki ansaitsevat tulla rakastetuiksi sellaisena kuin he ovat. Viesti on todella söpö ja pidän elokuvasta nyt valmiina, sillä työvaiheessa meidän piti kuvitella niin paljon ja toivoa, että homma onnistuu.

Davis arvelee, että tarina toimii, jos siinä näyttelevät ihmiset uskovat siihen. -Niinpä minun työni oli sitoutua elokuvaan sataprosenttisesti ja vakuuttaa ihmiset hiiren ja tarinan aitoudesta, eikä vain pelleillä. Yritin olla mahdollisimman rehellinen, sanoo Davis.

Stuart Little on antanut Geena Davisin hieman lopahtaneelle uralle uuden potkun. Edelliset ex-aviomies Rennyn kanssa tuotetut elokuvat floppasivat ja Geena katosi julkisuudesta vuosiksi. -Olen harrastanut jousiammuntaa ja tuottanut muutamia juttuja. Olen lukenut käsikirjoituksia, ja turhantarkkuuteni vuoksi työ on hidasta. Halusin löytää jotain todella erilaista. Hiiren äidin esittäminen on todella erilaista! Stuart Littlen jatko-osa on jo tekeillä ja Geena Davis on lupautunut mukaan. Leffan erikoisefektit ovat mukana kevään Oscar-kisassa. Oscarit jaetaan ensi viikon sunnuntaina.

Elokuvan Suomen ensi-ilta on 17. 3.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.