Pikavippejä ottaneet entistä suuremmissa veloissa

Pikavippejä ottaneet ovat Takuu-Säätiön mukaan yhä suuremmissa veloissa. Kun vuonna 2012 heillä oli velkaa keskimäärin 8400 euroa, oli velkamäärä vuonna 2014 12 200 euroa.

Sen sijaan monista pikavipeistä syntyvää velkakierrettä ei enää ole niin monella, koska pikavipeille on säädetty korkokatto. Korkokaton takia pienten vippien lainaaminen ei enää ollut kannattavaa, ja luotonantajat siirtyivät tarjoamaan yli 2000 euron limiittiluottoja.

– Velkaantuminen on siis edelleen helppoa, mutta nyt vain yhä suuremmilla vipeillä. Pikavippien ongelmana on ollut alusta asti se, että ne houkuttelivat taloudellisesti heikoimmilla ja vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä, sanoo Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar.

Vanhat, pienet pikavipit kuitenkin kummittelevat vielä, sillä ne ovat saattaneet perinnässä kasvaa kolmin- ja nelinkertaisiksi.

Takuu-Säätiössä on myös aivan viime kuukausina havaittu ihmisillä olevan entistä enemmän laskurästejä. Aiemmin laskurästejä maksettiin juuri pienillä pikavipeillä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja