Pikatesti: Asuksen uusi ultrabook kaipaisi paremman kosketuslevyn

Asuksen tuore ZenBook Pro UX501 kilpailee etenkin Applen Macbook Airin kanssa ultrakannettavien markkinoilla.

Ulkoisesti ZenBookit ovat aina olleet kaunista katseltavaa, niin myös nyt. Harjattu alumiini tekee aina vaikutuksen. Laatuvaikutelma on kohdallaan, eikä kannettavan muotoilusta voi antaa moitteita. Näppäimistö on maalattu hopeisella maalilla, mikä antaa työskentelylle lisäboostia. Näppäimistön taustavalaistusta voi säätää erillisestä painikkeesta. Näppäimistön erikoisuutena on täysikokoinen numeronäppäimistö oikeassa laidassa. Tämä helpottaa esimerkiksi Excel-työskentelyä. Ratkaisu on pienentänyt näppäinten välisiä rakoja, mikä saattaa kostautua jatkuvina virhelyönteinä.

Kosketuslevyn toiminnassa on rutkasti parantamisen varaa. Applen MacBookeihin tottunut voi vain hämmästellä, miten paljon kökömpää levyn käyttö on Asuksella.

Asus on satsannut ZenBook Pron suorituskykyyn. Kuorien sisällä hönkii Intelin Core i7, silmien edessä komeilee 4K-näyttö ja tallennustilaa on 512 gigatavua (SSD-levyllä). SSD-levy toimii erittäin nopeasti. Nopeuden huomaa esimerkiksi koneen käynnistymisessä, joka tapahtuu lähes silmänräpäyksessä.

Speksien valossa ZenBook Pro päihittääkin kevyesti MacBook Airin. Ja mikä parasta, ZenBook Pro pärjää hyvin myös työpöytäkoneena, myös liitäntöjen osalta. Laitteesta löytyy hdmi- ja mini-display-portin lisäksi 3 usb-porttia.

Asuksen akilleen kantapää on akun kesto. Potkua riittää kovassa käytössä ja kirkkaalla näytöllä alle 4 tunniksi, mikä ei ole mairitteleva tulos. Asus itse ilmoittaa akun enimmäiskestoksi 6 tuntia. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Applen MacBook Airissa virtaa riittää selvästi pidempään.

Tykkäsimme

+ Nopeus. Kone käynnistyy hetkessä.

+ Näppäimistön numeropadi.

+ Iso 15,6-tuumainen näyttö helpottaa moniajoa.

Emme tykänneet

- Kosketuslevyn tuntuma häviää selvästi Applen kannettaville. Esimerkiksi sivujen selaaminen sormieleillä on hidasta ja kankeaa.

Lue myös:

    Uusimmat