Pikatehtävä: Pekonia ja hedelmää, paistettua viiriäisenmunaa ja veriappelsiinilla maustettua jogurttia

kokkisota_kausi_2_jakso_9_annoskuvat_pikatehtävä_serko_rantanen_annos_2_preview
Julkaistu 18.01.2018 20:00

MTV VIIHDE

Pikatehtävässä valmistui herkkuja viiriäisenmunista ja veriappelsiinista.

Pikatehtävän raaka-aineet:

  • Filotaikina
  • 5 x Viiriäisenmuna
  • Pekonia
  • Veriappelsiini

Pekonia ja hedelmää

  • Filotaikina
  • 5 x Viiriäisenmuna
  • Pekonia
  • Veriappelsiini
  • Kananmuna
  • Etikkaa
  • Ruohosipulia koristeluun

Pienennä pekonit ja paista pannulla rapeaksi. Voitele filotaikinalehti kananmunalla, paista 200 asteessa n. 5 minuuttia. Keitä viiriäisen munat ja laita ne keittämisen jälkeen etikkaan vetäytymään àpehmentää kuoren, jolloin muna on helpompi kuoria.

Fileoi muutama siivu veriappelsiinista. Kasaa lautaselle kerroksittain rapeaa pekonia ja veriappelsiinifileitä, laita annoksen päälle pari keksisiivua filotaikinasta ja puoliksi kuorittu viiriäisenmuna. Koristele ruohosipulilla

Paistettua viiriäisenmunaa

  • 3 x Viiriäisenmuna
  • Pekonia
  • Veriappelsiini
  • Hunajaa
  • Chilijauhetta
  • Paprikajauhetta
  • Kermaa
  • Suola
  • Pippuri
  • Voita ja öljyä paistamiseen
  • Persiljaa koristeluun

Grillaa kuivalla pannulla 4 siivua pekonia, valuta paistuneet siivut talouspaperin päällä ja valuta pekonin päälle hunajaa. Tee mausteinen pekonicrust à pilko pekonit, paista ne kuivalla pannulla, mausta chili- ja paprikajauheella. Paista munakas kolmesta viiriäisen munasta johon lisäät pienen lorauksen kermaa, mausta suolalla ja pippurilla. Paistetaan voissa ja öljyssä. Kasaa annos munakkaasta ja pekoneista, koristele persiljalla.

Veriappelsiinilla maustettua jogurttia

​​​​​​​kokkisota_kausi_2_jakso_9_annoskuvat_pikatehtävä_serko_rantanen_annos_1_preview

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl veriappelsiinin mehua
  • Filotaikina
  • Muutama fileoitu veriappelsiinisiivu
  • Minttua koristeluun

Sekoita mehu jogurttiin. Ota filotaikinasta muutama levy ja voitele uunivuoka kirkastetulla voilla. Laita filotaikinalevy vuokaan ja sivele vielä taikinalevy kirkastetulla voilla. Paista 200 asteessa n.  5 minuuttia. Kasaa lautselle filokeksit, jogurtti ja veriappelsiiniviipaleet, koristele mintulla.