Pikatehtävä: Pekonia ja hedelmää, paistettua viiriäisenmunaa ja veriappelsiinilla maustettua jogurttia
Julkaistu 18.01.2018 20:00
MTV VIIHDE
Pikatehtävässä valmistui herkkuja viiriäisenmunista ja veriappelsiinista.
Pikatehtävän raaka-aineet:
Filotaikina
5 x Viiriäisenmuna
Pekonia
Veriappelsiini
Pekonia ja hedelmää
Filotaikina
5 x Viiriäisenmuna
Pekonia
Veriappelsiini
Kananmuna
Etikkaa
Ruohosipulia koristeluun
Pienennä pekonit ja paista pannulla rapeaksi. Voitele filotaikinalehti kananmunalla, paista 200 asteessa n. 5 minuuttia. Keitä viiriäisen munat ja laita ne keittämisen jälkeen etikkaan vetäytymään àpehmentää kuoren, jolloin muna on helpompi kuoria.
Fileoi muutama siivu veriappelsiinista. Kasaa lautaselle kerroksittain rapeaa pekonia ja veriappelsiinifileitä, laita annoksen päälle pari keksisiivua filotaikinasta ja puoliksi kuorittu viiriäisenmuna. Koristele ruohosipulilla
Paistettua viiriäisenmunaa
3 x Viiriäisenmuna
Pekonia
Veriappelsiini
Hunajaa
Chilijauhetta
Paprikajauhetta
Kermaa
Suola
Pippuri
Voita ja öljyä paistamiseen
Persiljaa koristeluun
Grillaa kuivalla pannulla 4 siivua pekonia, valuta paistuneet siivut talouspaperin päällä ja valuta pekonin päälle hunajaa. Tee mausteinen pekonicrust à pilko pekonit, paista ne kuivalla pannulla, mausta chili- ja paprikajauheella. Paista munakas kolmesta viiriäisen munasta johon lisäät pienen lorauksen kermaa, mausta suolalla ja pippurilla. Paistetaan voissa ja öljyssä. Kasaa annos munakkaasta ja pekoneista, koristele persiljalla.
Veriappelsiinilla maustettua jogurttia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl veriappelsiinin mehua
Filotaikina
Muutama fileoitu veriappelsiinisiivu
Minttua koristeluun
Sekoita mehu jogurttiin. Ota filotaikinasta muutama levy ja voitele uunivuoka kirkastetulla voilla. Laita filotaikinalevy vuokaan ja sivele vielä taikinalevy kirkastetulla voilla. Paista 200 asteessa n. 5 minuuttia. Kasaa lautselle filokeksit, jogurtti ja veriappelsiiniviipaleet, koristele mintulla.