Pikatehtävä: Haudutettu maissi ja jalopeno, pihvi bataattilastuilla sekä bataattisipsit ja paahdettu valkosipuli

kokkisota_kausi_2_jakso_3_annoskuvat_pikatehtävä_serko_rantanen_preview
Julkaistu 23.11.2017 09:11

MTV VIIHDE

Pikatehtävässä käytössä on jalopenoja, 100 grammaa jauhelihaa, bataattia ja esikeitettyä maissia.

Haudutettu maissi ja jalopeno

  • ¼ maissi
  • ½ jalopeno
  • kirkastettua voita
  • timjamia

Ota maissinjyvät irti tähkästä ja pilko jalopeno. Paista ainekset kirkastetussa voissa ja timjamissa kunnes ne pehmenevät.

Pihvi bataattilastuilla

  • 100 g jauhelihaa
  • ½ jalopeno
  • ½ tl chili flakes
  • ½ tl cayenne
  • 1 muna
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikinasta paksuhko pihvi. Paista ensin pihvi öljyssä pannulla n. 2 minuuttia / puoli. Kypsennä loppuksi 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

Bataattisipsit ja paahdettu valkosipuli

  • 3 siivua bataattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • öljyä
  • lehtipersiljaa

Leikkaa bataatista 3 pitkää viipaletta. Leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi mandoliinilla (Japanilaisella leikkurilla). Hiero öljy ja valkosipuli bataatin pintaan. Paahda bataatit 275 asteisessa uunissa kypsäksi noin 6-8 minuuttia. Kokoa annos lautaselle seuraavasti: alle haudutettu maissi, jonka päälle pihvi ja bataattilastut. Koristele lopuksi lehtipersiljalla.