Pikatehtävässä käytössä on jalopenoja, 100 grammaa jauhelihaa, bataattia ja esikeitettyä maissia.
Haudutettu maissi ja jalopeno
- ¼ maissi
- ½ jalopeno
- kirkastettua voita
- timjamia
Ota maissinjyvät irti tähkästä ja pilko jalopeno. Paista ainekset kirkastetussa voissa ja timjamissa kunnes ne pehmenevät.
Pihvi bataattilastuilla
- 100 g jauhelihaa
- ½ jalopeno
- ½ tl chili flakes
- ½ tl cayenne
- 1 muna
- pippuria
- öljyä paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikinasta paksuhko pihvi. Paista ensin pihvi öljyssä pannulla n. 2 minuuttia / puoli. Kypsennä loppuksi 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
Bataattisipsit ja paahdettu valkosipuli
- 3 siivua bataattia
- 1 valkosipulinkynsi
- öljyä
- lehtipersiljaa
Leikkaa bataatista 3 pitkää viipaletta. Leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi mandoliinilla (Japanilaisella leikkurilla). Hiero öljy ja valkosipuli bataatin pintaan. Paahda bataatit 275 asteisessa uunissa kypsäksi noin 6-8 minuuttia. Kokoa annos lautaselle seuraavasti: alle haudutettu maissi, jonka päälle pihvi ja bataattilastut. Koristele lopuksi lehtipersiljalla.