Pihlajanmarjacookies

Makea ja hapan sopivat mainiosti yhteen. Tässä on yhdistetty terveellinen pirtsakka pihlajanmarja ja täyteläinen cookies-suklaamurotaikina.

Pihlajanmarjacookies

Noin 20 kpl

  • 1 pkt cookies-suklaamurotaikinaa (400 g = 2 levyä)
  • 2 dl pihlajanmarjoja

Ota taikina sulamaan levyt erilleen 15 minuuttia ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita kumpaankin pehmeään taikinalevyyn 1 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi. Pyörittele käsin taikinalevyistä paksut pötköt ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5–7 cm.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Tai laita pikkuleivät 225 asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien olla tällöin uunissa 10 minuuttia.

MUISTA! Pikkuleipiä paistettaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!

VINKKI: Voit kokeilla samaa myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla. Viimeksi mainitut marjat hajoavat helposti eli tulos ei ole aivan niin kaunis, mutta täynnä flavonoideja. Mustamarja-aronia ja tumma suklaa sisältävät molemmat paljon terveellisiä flavonoideja!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat