Pihla Viitala nauttii lomasta: Olen soitellut kitaraa ja lukenut kirjoja

Nuotin vierestä -elokuvaa tähdittävä Pihla Viitala on parhaillaan lomalla.

Näyttelijä Pihla Viitala, 33, nähdään Lauri Nurksen tammikuussa ensi-iltansa saavassa Nuotin vierestä -elokuvassa takakireän vaimon roolissa.

Elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Viitala kertoi nauttivansa parhaillaan lomasta.

– Olen vain soitellut kitaraa ja ostellut kirjoja. Eilen ostin Selja AhavanTaivaalta putoavat asiat -kirjan ja aloitin lukemaan sitä heti. Vaikuttaa tosi hyvältä kirjalta, näyttelijä kertoo.

Viitala sai taannoin päätökseen Maarit Lallin Honeybunnies-elokuvan kuvaukset.

– Se oli raskas ja pitkä prosessi. Mukana oli onneksi myös Antti Luusuaniemi, hyvä ystäväni. Muuten se olisi ollut vielä rankempaa.

– Elokuvan tekotapa oli rankka, sillä meillä ei valmista käsikirjoitusta ei ollut olemassa, vaan sitä luotiin siinä samalla yhteistyönä.

Viitala kertoo nähneensä Nuotin vierestä -elokuvan kerran ennen kutsuvierasnäytöstä.

– Se on sellainen hyvän mielen elokuva. Sitä oli kiva tehdä, sillä Lauri (ohjaaja Nurkse) on ystäväni myös, ja muissa rooleissa nähtävät Riku (Nieminen) ja Essi (Hellen) ovat koulusta tuttuja.

Pihla Viitala on parivuotiaan Astrid-tytön äiti ja luovaa työtä tekevä näyttelijä. Ruuhkavuosia elävä Viitala myönsi taannoin MTV:n haastattelussa, että äitiyden ja työn sovittelu on välillä rankkaa.

– Mutta nyt alkaa tosi pitkä tauko, voi vain olla vaikka lähteä keräämään aarteita lapsen kanssa, Viitala kertoi Nuotin vierestä -elokuvan pressitilaisuudessa.

Kutsuvierasnäytöksessä Viitala kommentoi perheasioita ytimekkäästi.

– Kotipuolessa on kaikki hyvin.

Viitala kertoi marraskuun lopulla kuvanneensa puoli vuotta putkeen. Hengähdystauko oli siis paikallaan.

– Pidän vähintään vapaata 1,5 kuukautta. Teen muutamia projekteja ja koulujuttuja, mutta mikään ei ole aikataulutettua, Viitala iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat