Mainos

Pietariin muistolaatta "venäläiselle upseerille ja vakoojalle" Mannerheimille

Pietarissa aiotaan paljastaa ensi viikolla muistolaatta Carl Gustaf Mannerheimille, kertoo pietarilainen uutissivusto Fontanka.ru.

Muistolaatan paljastaa ilmeisesti kulttuuriministeri Vladimir Medinski. Hän johtaa Venäjän sotahistoriallista seuraa, joka on laattahankkeen takana.

Seuran edustaja kertoo, että laatalla halutaan tähdentää sitä, että Mannerheim "ei ollut vain venäläinen upseeri vaan myös venäläinen tiedustelija".

Fontanka.ru:n mukaan laatta tulee Galernaja-kadulla sijaitsevan rakennuksen seinään. Talossa on sijainnut aikoinaan Venäjän armeijan yleisesikunnan akatemia. Mannerheim osallistui rakennuksessa vuonna 1906 lyhyille valokuvaus- ja topografiakursseille ennen kuin lähti pitkälle matkalle Aasiaan.

Marsalkka Mannerheimiin suhtaudutaan Venäjällä ristiriitaisesti. Fontanka.ru:n haastattelema sotahistoriaan erikoistunut tietokirjailija Bair Irintshejev sanoo Mannerheimin vastanneen Suomen miehityspolitiikasta Neuvosto-Karjalassa vuosina 1941-44 ja venäläisten sotavankien kohtalosta.

Pietarin viranomaisille laattahanke tulee ilmeisesti yllätyksenä. Pietari harkitsi muistolaattaa Mannerheimille vuonna 2009, mutta asia hylättiin. Sen jälkeen siitä ei kaupunkisuunnittelun edustajan mukaan ole keskusteltu.

Suomessa muistolaatasta uutisoi Helsingin Sanomat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.