Pientä pintaremonttia -ohjelma vinkkaa: Tässäkö syy, miksi kotisi ei mene kaupaksi?

Jos koti ei mene kaupaksi, saattaa ongelmana olla liian persoonallinen sisustus. Pientä pintaremonttia -ohjelman edellisessä jaksossa uudistettiin Nummelassa sijaitseva koti, joka kaipasi selkeämpää ja keskinkertaisempaa tyyliä.

Mäntytie 5 D 7-8, 03100 Nummela
(4h+k+s, 104m2)
Rakennusvuosi: 1973
Budjetti: 4000€
Toteutuneet remonttikulut: 6000€
Asunnon hinta-arvio alueen keski-arvon mukaan: 165 000€
Hinta-arvio remontin jälkeen: 183 000€
Asunto on myyty.

Nummelan keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Nooran ja hänen avopuolisonsa persoonallinen koti. Kivenheiton päässä asunnosta löytyvät kaikki peruspalvelut ja runsaasti liikuntamahdollisuuksia. 15 000 asukkaan Nummela onkin nopeasti kasvava taajama ja Helsingin läheisyys houkuttelee alueelle uusia asukkaita.

Noora on innokas sisustaja ja asunnossa näkyy selvästi omistajansa käden jälki. Huoneistossa on tehty remonttia, mutta monin paikoin se on jäänyt kesken. Vaikka olohuoneeseen on asennettu kaunis uusi lattia, löytyy katosta ja seinistä merkkejä siitä, että väliseiniä ja haitariovia on poistettu. Hätä ei ole kuitenkaan tämän suurempi vaan pyydetään paikalle suunnittelijakolmikko viemään asunnon remontti loppuun.

Suuri parveke ja avarat tilat olivat heti kolmikon mieleen. Myös huoneiston takan arveltiin nousevan yhdeksi myyntivaltiksi. Kummastusta sisustajissa sen sijaan herätti keittiössä kaapistojen välissä oleva tyhjä aukko ja tilan katsottiin olevan liian epäkäytännöllinen kokoonsa nähden.

Mikon suunnitelmassa lähdettiin keventämään asunnon pintojen dramaattista värimaailmaa, mutta sisustuspuolella jatkettaisiin Nooran viitoittamalla tiellä. Seinät saisivat uuden vaaleamman värin ja katto paikattaisiin maalin kera. Olohuoneen kolme sohvaa korvattaisiin yhdellä vastaavalla ja kahdella kevyellä nojatuolilla.

Tilassa ollut ruokapöytä siirrettäisiin entiseen työhuoneeseen ja siitä tulisi oma ruokasali. Eteisen kaapit saisivat uudet ovet ja jäljellä olevat kunnostettaisiin uuden veroisiksi. Makuuhuoneessa pääpaino olisi stailauksessa, mutta tekstiilien kavereiksi tuotaisiin uudet yöpöydät. Helmenä suunnitelmassa olisi kuitenkin keittiön tumma, kontrastia antava laattamainen laminaatti joka saisi päällensä mustan korkeakiiltoisen aamiaispöydän.

Riia halusi selkeämpää linjaa tilankäyttöön. Samalla korvattaisiin nykyisiä vahvoja värejä vaaleilla sävyillä sekä päivittämällä huoneiston pintoja. Tilankäytöllisesti suurin muutos tehtäisiin olohuoneessa jossa nykyinen työhuone saisi lasiliukuovet ja muuttuisi täysin omaksi tilakseen. Työhuonetta laajennettaisiin toiseen makuuhuoneeseen saakka purkamalla niiden välinen seinä.

Vaihtoehtona oli myös, että pysyttäisiin nykyisessä tilamallissa, mutta käytännöllisyyttä haettaisiin selkeämmän kalustejärjestyksen myötä. Kirsikkana olohuoneen kakun päällä olisi uudistettu takka jonka ympärille luotaisiin rentoutumispaikka.

Pesuhuoneeseen tehtäisiin selkeä remontti, jossa seinät laatoitettaisiin uusiksi valkoisella laatalla ja suihku erotettaisiin saunanovesta lasisella seinällä. Myös vessassa seinät maalattaisiin ja vanhat kalusteet saisivat väistyä uusien tieltä. Musta lattialaatta kuitenkin saisi jäädä luoden kontrastia pesutilojen uusiin vaaleisiin sävyihin. Makuuhuoneesta puuttui kokonaan säilytystila joten sinne tuotaisiin kevyt säilytyskokonaisuus joka peitettäisiin verhoilla. Tunnelmaa huoneeseen luotaisiin uusilla tekstiileillä ja valaistuksella.

Tällä kertaa pientä pintaremonttia lähdettiin tekemään Tea-Mariian suunnitelmalla, jossa lähdettiin korostamaan asunnon parhaita puolia. Koko huoneiston kattavan muutoksen Tea-Mariaa toteutti kattoon ja seiniin. Reiät paikattiin ja jokainen huone sai maalatun katon yllensä. Seinät muuttuivat valkoisiksi ja niitä korostettiin harmaan eri sävyillä.

Kylpyhuoneessa ja vessassa toteutettiin budjettiystävällinen remontti. Seinän laatat maalattiin ja kalusteet vaihdettiin moderneihin. Eikä sovi unohtaa märkätilojen kattoja jotka myös saivat uuden maalikerroksen.

Keittiössä aloitettiin lattian vaihdolla ja ryhdittömän muovimaton tilalle tuli tumman harmaa laattalaminaatti. Kummeksuntaa herättänyt aukko jääkaapin ja työtason välillä ratkaistiin korkealla kaapilla jolla saatiin lisää myös säilytystilaa. Välitila laatoitettiin uusiksi, vanha liesi korvattiin modernilla sekä liesituuletin vaihdettiin. Viereiselle seinälle tyyliteltiin liitutauluseinä joka antaa mukavasti lisäilmettä uudistettuun tilaan. Aiemmin keittiöstä puuttui kokonaan ruokapöytä, mutta remontin aikana myös semmoinen sinne saatiin.

Olohuoneeseen toteutettiin selkeä tilanjako kun aiemmin samassa tilassa toiminut työhuone tehtiin omaksi huoneeksi väliseinällä ja liukuovella. Samalla ruokailutila rajattiin selkeämmin oleskelutilasta.

Kiintokalusteet saivat eteisessä kyytiä. Oveton kaappi purettiin kokonaan ja tilalle tuotiin avosäilytystä ja suuri pukeutumispeili. Eteisen suurempi kaappi vaihdettiin moderniin vastaavaan.

Makuuhuoneessa keskeneräinen sisustus saatettiin loppuun ja huone stailattiin ylelliseksi, mikä varmasti kutsuu puoleensa. Sänkyyn tuotiin runsaasti koristetyynyjä ja vierelle hankittiin tyylikkäät valaisimet. Aiemmin huoneesta puuttunut vaatekaappikin löysi sille tarkoitetun paikkansa. Samalla linjalla jatkettiin myös pienemmässä makuuhuoneessa josta tyyliteltiin elegantti, mutta varmasti nuorempiin asukkeihin vetoava huone.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja