Pientä mökkiremonttia -juontaja Aleksi Sariola ei viihtyisi liian hulppeassa mökissä

Uutuusohjelman juontaja kertoo havainneensa, että suomalaiset ovat edelleen mökkikansaa. Entistä tärkeämmässä asemassa on kuitenkin mökin sijainti.

Juontaja Aleksi Sariola kertoo, että Pientä mökkiremonttia -ohjelmassa nähdään hyvä läpileikkaus mitä erilaisimmista mökeistä.

– Siellä on kaikkea hulppeista vapaa-ajan asunnoista aina tosi pieniin mökkeihin. Katsojat saavat sitten päivitellä, onko tuo edes mökki, tai miten ihmeessä sitä voi kutsua kesäpaikaksi, kun se on niin iso ja hyvin varusteltu.

Sariola pohtii, millainen hänen unelmamökkinsä olisi.

– Tuntumani on se, että minun ikäiset ja vähän itseäni vanhemmat ihmiset näkevät hyvin askeettisessa mökissä hohtoa. Toisaalta se voi olla jotain, mitä ihmiset vain sanovat. Itse kallistuisin ehkä jonnekin keskivälille, että tietyt asiat, kuten lämmitys ja sähköt, toimisivat.

Kaiken kaikkiaan mies uskoo, että ranta on edelleen tärkeässä asemassa suomalaisten unelmamökkilistalla.

– Vesi on monelle tärkeä, mutta ohjelmassa on myös paljon kuivan maan kohteita. Yksi kohde oli sellainen, että sen omistaja suorastaan rakasti puita. Siinä on vaan se ristiriita, että jos on paljon puita, tontille pääsee aika vähän valoa. Mikä sitten on se hyvä yhdistelmä?

Sijainti, sijainti, sijainti

Ohjelmaan osallistuvat ihmiset sitoutuvat myymään mökkinsä. Syitä myyntipäätökselle oli Sariolan mukaan monia, mutta niiden kärkipäässä oli liian kaukainen sijainti.

– Jos mökki oli saatu perintönä, voitiin olla niin sanotusti kahden mökin loukussa. Silloin yleensä päädyttiin siihen, että ei jakseta reissata ja myydään kauempana sijaitseva mökki pois.

Toisaalta Sariola oli havaitsevinaan joissakin ohjelman osanottajissa pientä katumusta myyntipäätöksestä.

– Kun remontti valmistui, tuli havahtuminen, että tämähän olisi voinut olla näin! Siinä oli pieni toive, että jospa mökki ei menisikään kaupaksi.

Tällainen mökki menee kaupaksi

Sariola sanoo jutelleensa välittäjän kanssa, jonka näkemys oli se, että ihmiset haluavat yhä hulppeampia ja paremmin varusteltuja mökkejä, suorastaan kesäasuntoja. Tavanomaisempi mökkikin menee kyllä kaupaksi, jos sijainti ja julkisivu ovat kunnossa.

– Myyntiä pystyy edesauttamaan mielikuvilla, samoin kuin asuntokaupassa. Fiilikset ovat tärkeitä. Jos saat jollain tavalla aikaan pienellä julkisivun ja pihamaan kunnostuksella siistimmän ja huolitellumman kuvan, ei siitä ainakaan haittaa ole. On tärkeää, että ostajalle tulee mökistä tunne, että täällä on käyty ja tästä on pidetty huolta. Jos joku ihastuu ihan täysillä, rahakin on sivuseikka.

Pientä mökkiremonttia torstaisin klo 20.05 MTV3-kanavalla!

Maaret Tiensuu, maaret.tiensuu(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat