Pieni poika, iso sydän: Lapsi lahjoitti kaikki säästönsä syöpäsairaan hoitajansa hyväksi

Pikkupojan epäitsekäs teko sai syöpään sairastuneen hoitajan kyyneliin.

Neljävuotias Camden Hand on kuin kuka tahansa päiväkotia käyvä pikkupoika. Hänen uutisiin päässyt tekonsa todisti kuitenkin harvinaista epäitsekkyyttä, jota ei kovinkaan usein nähdä.

Poika ei nimittäin epäröinyt hetkeäkään auttaakseen syöpään sairastunutta hoitajaansa tämän hoitokustannusten kattamisessa.

Lahjoitus oli täysin pojan oma idea

Kun poika sai tiedon hoitajansa tilasta, hän käveli suoraa päätä säästöpossunsa luo, ja tyhjensi possun sisällön suureen muovipussin, pojan äiti kertoo.  

Rahat hän kuljetti seuraavana päivänä kouluun, jossa hän aikoi luovuttaa ne hoitajalleen. 

– Olimme jo ennestään ylpeitä hänestä, mutta tämä teko sai meidät tuntemaan entistä enemmän ylpeyttä, pojan äiti kertoo.

Hän kertoo myös, että säästöpossun tyhjentäminen oli täysin pojan oma idea. Poika halusi auttaa hoitajaansa kalliiden hoitomaksujen maksamisessa, ja päätti toimia välittömästi. 

"En voinut tehdä muuta kuin itkeä" 

Samaan aikaan, kun poika tuli rahojen kanssa päiväkotiin, hoitaja Betty Payne istui sairaalassa odottamassa pääsyä kemoterapiaan. Toiset hoitajat päättivät ikuistaa pojan epäitsekkään teon, ja lähettää tilanteesta kuvan hoitoa odottavalle Paynelle.

– En voinut tehdä muuta kuin itkeä. Se oli tunne, jota ei voi sanoin selittää, Payne kertoo kuvan jälkeisistä tuntemuksistaan.

Pussissa oli kaiken kaikkiaan 105,50 dollaria, ja poika halusi koko summan menevän hoitajan lääkärimaksuihin. Hoitajalle oli diagnosoitu keuhkosyöpä kolme viikkoa aikaisemmin, ja hän joutuu käymään viikoittain kalliissa hoidoissa.

– Arvostan kaikkia ja rakastan sitä, mitä he ovat tehneet hyväkseni, Payne kertoo tuesta, jota hän on saanut niin perheeltään kuin päiväkodilta.

Hoitaja kertoo, että kaikki rakkaus ja tuki auttavat häntä rankkojen hoitojen läpikäymisessä.

Mitä on ystävyys? Suomalaislapset kertovat:

Lähde: WCTV-News

Lue myös:

    Uusimmat