Piemonte Chardonnay 2003

  • Italia, Piemonte
  • Terre da Vino, DOC Piemonte Chardonnay
  • Alkon numero: 583397
  • Hinta: 10,79 €

Rypäleet tähän viiniin on saatu Alto Monferraton viinitarhoilta, erityisesti 20 hehtaarin alueelta Rocchesta Ricaldonen kunnasta Astin kaupungin lähistöltä. Terre da Vino on vuonna 1980 perustettu osuuskunta. Siihen kuuluu 3200 viljelijäjäsentä, jotka omistavat 4000 hehtaaria viinitarhoja Piemontessa. Tämä viini kävi käymisprosessinsa alhaisessa lämpötilassa, jota seurasi vielä happoja pehmentävä malolaktinen käyminen. Makuominaisuuksien voimistamiseksi viiniä pidettiin noin 2 kuukautta sakan päällä. Koko valmistusprosessi on tapahtunut terästankeissa.

Viini on väriltään vaalean keltainen ja siinä on hiukan vihreyttä. Tuoksu on tuore ja runsaan hedelmäinen. Mukana tuoksussa on hapokasta omenaa sekä sitrushedelmiä.

Se on myös kuiva ja tasapainoinen. Runsas hedelmäisyys korostuu malolaktisen käymisen tuoman pyöreän maun kautta. Loppumaku jättää suuhun raikkaan sitruunan maun.

Minkä kanssa?

Tämä on loistava viini kesäisille kalaruoille. Vastaongittu paistettu ahven sekä uudet perunat ja tsatsiki-tyyppinen kermaviilikastike on oiva ruoka tälle rapsakalle viinille.

Rocche Piemonte Chardonnay on parhaimmillaan juuri nyt. Tarjoa se viilennettynä noin 8-asteeseen.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja