Pidä huolta sijoituksestasi – älä jätä yhtiökokousta väliin!

Muistathan osallistua yhtiökokoukseen? Älä anna muiden päättää puolestasi, mitä omaisuudellesi tapahtuu.

Keväisin järjestetään paljon yhtiökokouksia. Moni osakas jättää kuitenkin osallistumatta ja jättää päätösten teon muille. Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelmin mukaan tämä ei kuitenkaan ole viisasta.

– Yhtiökokoukseen kannattaa osallistua monesta syystä, mutta tärkein syy on minusta se, että yhtiökokouksessa osakas pääsee vaikuttamaan ja päättämään oman omaisuuden hoidosta. Yleensä oma asunto on kuitenkin yksittäisen ihmisen suurin sijoitus, joten siitä pitäisi myös olla kiinnostunut, Furuhjelm muistuttaa.

Yhtiökokouksessa päätetään esimerkiksi vastikkeiden suuruudesta, hallituksen jäsenten valinnasta, remonttien suunnittelusta ja toteuttamisesta – esimerkiksi kylpyhuone- ja parvekeremonteista – sekä vaikkapa yhtiöjärjestysten muuttamisesta, joten on tärkeää, että jokainen osakas osallistuu päätösten tekoon.

Myös taloyhtiön hallitus on turhaan "mörkö" monelle ja moni pelkää joutuvansa osaksi sitä. Furuhjelm kuitenkin muistuttaa, että hallituksen jäsenillä on tärkeä tehtävä – pitäväthän he huolta niin omasta kuin toistenkin ihmisten omaisuudesta.

– Hallituksen jäsenenä pääset yhdessä isännöinnin kanssa johtamaan taloyhtiötä siihen suuntaan, kun osakkaat haluavat taloyhtiön johdettavan. Tärkeätä on muistaa, että hallituksen toiminnassa ajetaan aina yhtiön etua eikä omaa etua. Valitettavasti hallituksen toimintaa ei aina arvosteta riittävästi.

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat