Mainos

Picasso-näyttely tuli Turkuun

Turussa Wäinö Aaltosen museossa avautuu huomenna yleisölle Pablo Picasson näyttely. Näyttely on teemanäyttely: esillä on vajaat 100 mestarin teosta, jotka kuvaavat nuoruutta ja vanhuutta. Näyttelyssä on lisäksi esillä noin 50 kuuluisien valokuvaajien mestarista ottamaa valokuvaa.

Vuonna 1881 syntyneen espanjalaisen taidemaalarin, veistäjän ja graafikon taideopinnot alkoivat jo 14-vuotiaana. Turussa vanhin Picasson töistä on 18-vuotiaana tehty akvarelli ja hiilipiirustus Isän muotokuva. Picasson tuotanto jatkui yli yhdeksäänkymmenen vuoden ikään eli käytännössä hänen kuolemaansa asti.

Turun näyttely on tuotettu yhteistyössä Kölnin Ludwig-museon kanssa.
-Hän loi hyvin vallankumouksellisia tyylejä, kuten kubismin, joka tuli Picasson punaisen ja sinisen kauden jälkeen. Hän kuitenkin jätti tämänkin tyylin ja siirtyi klassiseen tyyliin, mikä hämmästytti kaikkia, kertoo tohtori Evelyn Weiss Kölnin Ludwig-museosta.

Picassoa pidetään hyvin tuotteliaana taiteilijana ja siihen vaikuttaa tietysti myös poikkeuksellisen pitkä ura, jonka aikana hän teki tuhansia maalauksia, grafiikkaa, keramiikkaa ja veistoksia.
-Tämän näyttelyn saamisesta Turkuun neuvoteltiin neljä-viisi vuotta, toteaa näyttelysihteeri Kari Immonen. Turun näyttelyyn arvioidaan vetävän kolmen kuukauden aikana jopa 20 000 kävijää.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.