Petteri Ahomaa

Greediä, omia tuottajaprojekteja ja uuden kodin viimeistelyä on kuulunut Petteri Ahomaan syksyyn. Helsingin Kampista kovan etsinnän tuloksena löytynyt vanha asunto on laitettu kevään ja kesän aikana kokonaan uuteen uskoon ja lopputulos alkaa olla viittä vaille valmis. Pahimmilta hammasten kiristelyiltä remontissa säästyttiin, sillä epämieluisia yllätyksiä ei tullut vastaan ja arkkitehti-täti auttoi suurten linjojen piirtelyssä. Ammattimiehiä käytettiin vain pakollisissa hommissa, mutta muuten Petteri Ahomaa ja avovaimo Petra rakensivat itse omaa uutta pesää. Upouudessa keittiössä Petteri kokkailee mm. banaani-sinihomejuusto-kanaa.

Nimi: Petteri Ahomaa

Ikä: 30

Perheen koko: Asun Petran kanssa avoliitossa.

Unelmakoti:

Olen kyllä kaupunki-ihmisiä, mutta luultavasti unelmakotini olisi maaseudun rauhassa, aika lähellä kaupunkia kuitenkin. Iso talo, jossa pyörisi sopivassa määrin lapsia ja koiria. Nyt meillä ei ole koiria, koska ne eivät oikein sovi kaupunkiasuntoon. Unelmatalon ei tarvitse olla mikään hirsihuvila.

Mikä kotona ärsyttää:

Ei tällä hetkellä oikeastaan mikään. Vähän täällä on ehkä tällä hetkellä siivotonta. Mutta se on kyllä poikkeus. Kiitos Petran. Tupaantuliaiset pidettiin marraskuun alkupuolella ja kodin alkukunnon sekä remontin lopputuloksen näkee joskus tulevaisuudessa myös Seura-lehdestä. Remontti tehtiin aika pitkälle omin ja taitavien kavereiden voimin, sähkötöissä ja muissa vaativimmissa hommissa käytettiin ammattimiesten apua.

Rakkain huonekalu:

Ehkä se on tuo sohva. Se on sellainen tavallinen, jossa on hyvä maata.

Mieluisin paikka kotona:

Ilman muuta keittiö. Remontissa panostimme keittiöön tosi paljon, sillä olemme kovia laittamaan ruokaa.

Kodin parhaat värit:

Minun lempiväri on sininen ja Petran punainen, se näkyy myös kotimme väreissä. Meillä on myös aika paljon puun eri sävyjä. Lattiat ovat siperian lehtikuusta ja keittiöstä löytyy kirsikkapuuta. Seinät ovat kodissamme melko vaaleita.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Tällä hetkellä Reiskalle ei olisi paljoakaan tekemistä. Jotain pientä hommaa ehkä löytyisi, tauluja ja pari hyllyä voisi naputella seinälle.

Eniten käyttämäni ruuanlaittoväline:

No se on varmasti wokkipannu. Valurautapaistinpannu on myös kovassa käytössä.

Miltä kotonasi tuoksuu?

Jaa-a. Eipä oikein miltään, kun roskiskin on viety. Ehkä meillä tuoksuu uudelle, lattiat hohkavat vähän vahantuoksua.

Siivousvinkkisi:

Lahjo vaimo tai asuinkumppani! Jos sellaista ei ole, soita siivouspalveluun. Minä kyllä siivoan silloin tällöin ja ruuanlaiton jälkeen laitan aina paikat tip top kuntoon. Kattilat eivät jää lojumaan likaisina.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Huiskautan kaikki pyykit samaan koneelliseen, mitä sitä suotta lajittelemaan. Tästä käytännöstä tosin tulee aina välillä palautetta, kritiikkiäkin.

Lempiruokasi:

Petran tekemä kananuudelipata! Se on voimakkaasti maustettu ja siitä löytyy hieno itämainen säväys, ehkä myös ripaus thaimaalaisuutta. Syömme myös paljon salaatteja, vaikka aina kun valvova silmä vältää eli kiireessä syön myös pizzaa ja hampurilaisia. Sanoisin silti, että meillä kotona syödään jopa keskimääräistä terveellisemmin.

Juomasuosituksesi:

Juomme kotona yleensä mineraalivettä, joka on maustettu sitruunalla. Juhlatilanteessa nautimme tummaa espanjalaista punaviiniä. Golfkentän kupeessa maistuu puolestaan olut.

Paras reseptisi:

Suosittelen banaani-sinihomejuusto-kanaa. Sain tämän reseptin yhden ystäväni vaimolta ja olen tehnyt sitä joskus jopa Huomenta Suomessa.

Ainekset:

-Neljä kanan rintafilettä -Neljä banaania -250 grammaa aurajuustomurua -Kevytkermaa -Cayenne-pippuria -Maun mukaan yrttejä -Voita vuokaan

Ohje neljälle:

Suikaloi kanan rintafileet ja ruskista voissa pannulla. Mausta pippurilla. Laita suikaleet voideltuun vuokaan ja lisää suikaloidut banaanit ja aurajuustomurut. Ripottele sekaan yrttejä maun mukaan. Lisää lopuksi kevytkermaa niin paljon, että ainekset peittyvät. Kypsytä uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia. Kun pinta ruskistuu, ruoka on valmis. Älä lisää ruokaan suolaa, sillä aurajuustossa sitä on reippaasti.

Lisukkeena tarjoa riisiä ja raikasta salaattia. Ruokajuomaksi Petteri Ahomaa suosittelee mineraalivettä tai olutta. Ja jälkiruuaksi riittää jokin hedelmä.

Lue myös:

    Uusimmat