Petri Pellisen kassi:

  • - lampaan munuaisia
  • - turskaa
  • - päärynä
  • - tumma-suklaalevy
  • - kirsikkatomaatteja
  • - siitakesieniä

Antti Vahteran ja Petri Pellisen menu:

Kokonaisena paistettu turska

  • 1 kokonainen turska
  • 2 sitruunaa
  • oliiviöljyä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon -suolaa

Poista turskasta kidukset ja huuhdo nopeasti kala sisältä ja päältä. Tee kalan pintaan molemmin puolin kevyet viillot ja mausta kahdella murskatulla valkosipulilla, puristetulla sitruunalla, mustapippurilla sekä suolalla. Kaada kalan pintaan molemmin puolin öljyä ja nosta uunivuokaan. Lisää vuokaan vielä loput kuoripäälliset valkosipulin kynnet sekä kirsikkatomaatit ja paista 220° uunissa noin 12 minuuttia.

Paistetut karitsan munuaiset

  • 150 g karitsan munuaisia
  • 1 dl korppujauhoja
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 rkl voita

Puhdista munuaiset ylimääräisistä rasvoista ja jänteistä. Mausta pippurilla sekä suolalla ja pyörittele korppujauhoissa. Paista paistinpannulla voissa kullan ruskeiksi. Katso, että munuaiset jäävät sisältä mediumeiksi, kypsät munuaiset ovat sitkeitä.

Siitakesienikastike

  • 100 g siitakesieniä
  • 1 silputtu salottisipuli
  • 2 tl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 tl Dijon -sinappia
  • 1,5 dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Silppua sipuli ja leikkaa sienet pitkittäin neljään osaan. Kuullota sipuli kattilassa voin kanssa, lisää sienet ja anna kuullottua vielä hetki. Ripottele sekaan jauhot, lisää kerma ja anna kiehua hetki. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Perunamuhennokset

  • 4 jauhoista perunaa
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • ruohosipulia

Kuori ja paloittele perunat neljään osaan. Keitä perunat vedessä kypsäksi, kaada vesi pois ja nosta perunat tehosekoittimeen. Lisää voi, lämmitetty maito ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jaa muhennos kahteen osaan. Lisää toiseen osaan yhden sitruunan mehu ja toiseen yksi desilitra pieneksi silputtua ruohosipulia.

Sitruuna-päärynät suklaakastikkeessa

  • 1 päärynä
  • 1/2 sitruuna
  • 2 rkl sokeria
  • 4 dl vettä

Kuori päärynät ja lisää kattilaan sokeri ja sitruuna -veden kanssa kiehumaan. Anna päärynän kiehua miedolla lämmöllä pehmeäksi, jäähdytä liemessä. Tarjoile suklaakastikkeen kanssa.

Suklaakastike

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1/2 dl kermaa
  • 2 cl Grand Mariner -likööriä

Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Suklaan sulatessa lisää kerma, anna lämmetä ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi likööri ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi. Tarjoile kastike lämpimänä.

Lue myös:

    Uusimmat