Petri Kontiolalta paljastus kevään MM-reissusta – Jukka Jalonen yllätti puhelullaan: "En enää hirveästi miettinyt näitä"

7:57
Video: Jääkiekon MM-kisat käynnistyivät tänään! MTV Uutiset Live ennakoi mehukasta avausviikonloppua asiantuntijoiden johdolla

Petri Kontiola, 36, palaa pitkästä aikaa MM-kisanäyttämöille lauantaina, kun Suomi kohtaa Yhdysvallat. Kontiola myöntää, ettei hän ollut varma siitä, jatkuuko hänen maajoukkueuransa. Jukka Jalonen pääsi yllättämään hänet.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Moressa!

Kaikki parhaat palat turnauksesta osoitteessa mtvuutiset.fi

Kaikki ottelut C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kontiola oli edellisen kerran Leijonien mukana vuoden 2018 talviolympialaisissa Etelä-Koreassa. Sen jälkeen koitti hiljaiselo.

Ei samaan kevään MM-kisoihin, ei seuraaviin. Ei edes EHT-otteluita.

– En mä enää hirveästi miettinyt näitä, Kontiola sanoo maajoukkueesta ja maajoukkuepeleistä MTV Urheilulle.

Kontiolan mukaan Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pääsi yllättämään hänet puhelullaan.

– Jukka oli miettinyt, että ovatko nämä ohi minun osaltani. Siis jos puhutaan kiinnostuksesta.

– Hän kysyi, että mitä mieltä olisin, jos lähtisin mukaan reissuun. Sitten lähdin. Oli hieno juttu, kun Jukka otti yhteyttä, Kontiola hymyilee.

Jalonen kehui Kontiolaa tämän vahvasta kaudesta. Kontiola kruunattiin SM-liigan pistepörssin voittajaksi, kun hän nakutti HPK:n paidassa 55 otteluun 55 (14+41) tehopistettä.

– Hyvä kausi toki auttoi siinä, että pääsin vähän helpommin mukaan. Mutta ei siinä mitään sen kummallisempia kisapaikkalupauksia ollut, Kontiola sanoo kutsusta ja sen taustasta.

Vuodet vierivät

Kontiola oli ensimmäisen kerran mukana MM-tasolla jo vuonna 2007. Tuolloin hän edusti nuorta voimaa joukkueessa, josta löytyi muun muassa Ville Peltosta, Jere Lehtistä, Tomi Kalliota, Niko Kapasta, Jukka Hentusta ja Jarkko Ruutua.

Kontiola, Mikko Koivu, Tuomo Ruutu ja Sean Bergenheim kuuluivat nuorukaisten klubiin.

– Muistan ensimmäisen pelin Kazakstania vastaan. Jännitti. En ollut edes varma, että olenko mukana kisajoukkueessa. Se jäi vähän pimentoon. Sitten pelipäivän aamujäillä huomasin, että olen kokoonpanossa, Kontiola muistelee, jatkaen veistelyä:

– Aika juoksee nopeasti. Meni hujauksessa noi muutamat vuodet, Kontiola hymyilee, palatessaan nykypäivään.

Kontiola on nyt ”isähahmo” Leijonien nuorukaisille kuten Anton Lundellille ja kumppaneille.

– En ehkä ole mikään luonnollinen tsemppari, mutta elän peleissä mukana. Yritän näyttää esimerkkiä. Ja toki sitä tietää, että ensimmäiset MM-pelit tuovat paljon virtaa. Nyt on vähän itselläkin sama fiilis, kun on pitkästä aikaa mukana. Hienoa olla jätkien kanssa täällä.

– Tulin pitämään hauskaa ja nauttimaan lätkästä. Se on aiemminkin toiminut, Kontiola sanoo kisojen lähestymistavastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja