Petri Kontiola säkenöi – TPS:n romahdus harmitti Raimo Helmistä

HPK nappasi keskiviikkona kauden avausvoittonsa miesten jääkiekkoliigassa, kun joukkue haki niukan 4–3-vierasvoiton Turun Palloseurasta voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa. HPK:n voiton ratkaisi puolustaja Ville Koistinen, joka onnistui ainoana pelaajana voittolaukauskilpailussa.

– Meillä oli raikas tahti alusta asti, ja onneksi maalihanat vihdoinkin aukesivat, iloitsi HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen.

– Voitto oli tärkeä ja tuo varmasti rutkasti uskoa jatkopeleihin.

Pirteästi tällä kaudella kotiareenallaan esiintynyt Palloseura näytti jo jatkavan kotivoittojensa sarjaa, kun se johti taistoa toisen erän loppuvaiheilla 2-0. HPK kuitenkin rankaisi kotijoukkuetta kahdella ylivoimamaalilla päätöserän puolivälin jälkeen.

HPK:n avainpelaajana hääri konkarihyökkääjä Petri Kontiola, joka syötti kaikki HPK:n maalit (0+3). TPS pääsi kahdesti yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta, mutta sekä Lauri Korpikoski että Josh Kestner epäonnistuivat yrityksissään.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen harmitteli joukkueensa pelin hajoamista toisessa erässä.

– Rytmi katosi pelistä täysin, emmekä pysyneet lainkaan nuoteissa, Helminen tiivisti.