Petri Kontiola räjäytti Nokia Arenan huutoon: "Meinasin vielä töpeksiä" – Kärpät–Ilves-ottelu päättyi erikoiseen episodiin

Ilves tekee 1-0 maalin 1:38
Petri Kontiola rusikoi kiekon väkisin Kärppien verkkoon.

Tampereen Nokia Arenaan oli pakkautunut lähes 10 000 katsojaa, kun Ilves ja Kärpät iskivät yhteen. Ottelusta kehkeytyi puolustustaistelu. Tekopaikkoja kertyi niukasti, eikä niistäkään ollut tulla onnistumisia. Ilves vei lopulta pisteet maalein 2–1.

Kahden ensimmäisen erän kenties paras paikka siunaantui Petri Kontiolalle. Henrik Haapala riisti kiekon Kärppä-päädyssä ja tarjoili Kontiolalle avopaikan maalin edustalle, mutta Leevi Meriläinen Kärppien maalilla sai hanskansa väliin.

Kolmannessa erässä paikkoja siunaantui heti avausminuuteilla molemmille. Teemu Turunen laukoi vain minuutin pelin jälkeen kiekon Ilves-maalin ylärimaan.

Ottelun avausmaalia juhli viimein Ilves. Petri Kontiola laukoi kerran, laukoi toisen ja lopulta polvillaan ollen kolmannen kerran. Kiekko verkkoon ajassa 46.42.

Voit katsoa maalin pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Ottelun ratkaisu syntyi puolitoista minuuttia ennen loppua. Jarno Koskiranta tarjoili Matias Mäntykivelle, joka tuikkasi kiekon tyhjään verkkoon Kärppien hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

– Oli kovaa vääntöä. Paljon tehtiin töitä tänään. Lopussa kiitos seisoi. Saatiin maalit aikaiseksi. Oli tosi kova kamppailu ja hallissa paljon väkeä. Tosi hyvä matsi tähän väliin, Kontiola sanoi C Moren haastattelussa.

– Jo toisessa erässä oli aika hyviä paikkoja ja mylly pyöri. Työ tekjäänsä kiittää ja saatiin maalit aikaiseksi. Saatiin iso voitto.

Kontiolalla oli ottelussa ennen osumaansa jo pari mainiota tilaisuutta maalintekoon. Lopulta onnistuminen maistui.

– Oli hyvä fiilis tietenkin. Silloin, kun on paikkoja, silloin pelaa yleensä ihan hyvin. Kyllä meinasi alkaa vähän kaivelemaan, että eikö meinaa millään mennä sisään. Kävi tuuri siinä maalissa sitten, meinasin senkin vielä töpeksi.

Ottelun viimeisellä sekunnilla nähtiin erikoinen episodi. Kärppien Ville Koivunen laukoi kiekon Ilves-maaliin rikkoen Marek Langhamerin nollapelin. Tuomaristo lähti kuitenkin tarkistamaan maalia videolta. Pikaisen tarkistuksen jälkeen päätuomari levitti kätensä maalin hylkäyksen merkiksi. Yllätys olikin suuri, kun maali lopulta todettiinkin syntyneeksi.

Voit katsoa tilanteen alla olevalta videolta.

Kärpät tekee 2-1 maalin ylivoimalla ilman maalivahtia 2:48

Ilves kasvatti voitollaan hieman hajurakoa Kärppiin sarjataulukossa. Tamperelaiset ovat 87 pisteellään taulukossa pisteen toisena olevaa Tapparaa perässä.

HPK:n kaatanut Pelicans nousi 84 pisteeseen ja neljänneksi. 81 pisteen Kärpät on viidentenä. Satakuntalaisten kohtaamisessa Ässät jatkoajalla maalein 3–2 voittanut Lukko jatkaa sarjakärkenä 100 pisteellä.