Petri ei tuntenut mitään oireita, mutta älysormus kertoi aamulla erikoisia tietoja – nyt hän varoittaa muita salakavalasta koronaviruksesta

Petri ei tuntenut oireita, mutta älysormuksen lukema hämmästytti – nyt hän varoittaa salakavalasta koronaviruksesta 9:06
Katso videolta miten Petri Hollmén kuvailee kotikaranteenia ja mitä painavaa sanottavaa hänellä on kaikille suomalaisille

Kaarinassa asuvalla 40-vuotiaalla Petri Hollménilla todettiin torstaina koronavirustartunta. Hän oli ollut Itävallan Tirolissa viime viikon lopulla lomareissulla ja päivän työreissulla Tukholmassa tiistaina. Hän epäilee saaneensa tartunnan Tirolista.

Keskiviikkona Hollmén jäi omaehtoisesti kotiin töihin kuultuaan, että Itävallan Tirol julistettiin epidemia-alueeksi. Hollménin oma vointi oli kuitenkin hyvä.

Torstaiaamuna Hollmén heräsi hieman nuutuisen oloisena, mutta kuitenkin hyvävointisena. Hän huomasi kuitenkin älysormuksestaan, että hänen ruumiinlämpönsä oli ollut yöllä koholla.

– Normaalisti tällaisessa tilanteessa olisin lähtenyt töihin, mutta koronatilanteen takia päätin soittaa päivystykseen. Kerroin heille pienestä lämmönnoususta ja siitä, että olin ollut Tyrolissa. Minua hieman hävetti soittaa, koska oloni oli todella hyvä.

Näytteenotto oli epämiellyttävää

Hoitohenkilökunta pyysi Hollménia kuitenkin tulemaan testattavaksi koronaviruksen varalta.

Hollmén meni Turun yliopistolliseen sairaalaan, missä hänet ohjattiin eristyshuoneeseen. Vahvasti suojattu hoitaja otti häneltä näytteen nenästä ja nielusta pumpulitikulla.

Näytteenotto oli epämiellyttävää, mutta nopeasti ohi.

Myöhemmin samana päivänä Hollménille soitettiin, että testitulos oli positiivinen ja hänellä oli koronavirustartunta.

Koko perhe karanteenissa

Hollmén määrättiin heti vaimonsa ja 14-, 12- ja 9-vuotiaiden lastensa kanssa kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi.

Hollmén itse on yhä oireeton ja myös muu perhe on pysynyt terveenä. Silti kukaan heistä ei saa käydä missään julkisilla paikoilla, ei edes kaupassa.

Katso videolta miten Petri Hollmén kuvailee kotikaranteenia ja mitä painavaa sanottavaa hänellä on kaikille suomalaisille.

Lue myös:

    Uusimmat