Petra Ollin MM-kulta varmistui sekavien vaiheiden jälkeen: "Sanottiin Ahtolle, ettei vahingossakaan paina nappia väärällä hetkellä"

Petra Ollilta kultainen paini 2:10

Petra Olli voitti vapaapainin MM-kultaa 65-kiloisten sarjassa vaiherikkaan ottelun jälkeen. Vielä hetkeä ennen Ollin julistamista voittajaksi, oli täysin epäselvää, kuka loppujen lopuksi oli vienyt voiton. 

Videolla Tulosruudun raportti Ollin finaalista.

Suomalaispainijan johtaessa 5-3, oli selvää se, että hän voittaisi, mikäli päädyttäisiin tasatilanteeseen. Ottelun loppu oli todella sekava, eikä ollut täysin selvää, kumpi oli voittanut. Vielä ennen Ollin julistamista voittajaksi kanadalaisvastustaja Danielle Lappage oli aloittamassa jo voitonjuhlinnan.

– Kanadan valmentaja oli lopulta se, joka haastoi. Huudettiin kaikki Ahtolle, että älä vaan mene painamaan, älä haasta, että tämä riittää. Minulla oli varaa antaa se kakkonen. Hullua tästä tekee se, että minä en ollut tilanteen tasalla, luulin, että jos annan sen kakkosen, niin häviän, Olli kertoi MTV Sportille.

– Kanadalaiselle oli kuitenkin tullut toisessa erässä sormista repimisestä varoitus, ja koska meillä oli tasatilanne tulossa, niin uskalsin antaa sen kakkosen. Olin kyllä itse ihan sekaisin, ja niin oli varmaan moni muukin, Olli jatkoi. 

Sekava loppuun kuului myös se, kun luultiin, että Ollin valmentaja Ahto Raska olisi painanut nappia. 

– Ensimmäisenä siellä ajateltiin, että Ahto olisi painanut nappia. Sanottiin Ahtolle, että se nappi on ihan siinä vieressä, että koita pysyä rauhallisesti siellä, ettei paina sitä vahingossakaan väärällä hetkellä, Olli naurahtaa.

– Sitten ajateltiin, että oliko hän sittenkin painanut nappia, mutta loppujen lopuksi kanadalaiset olivat haastaneet. Siitä tuli se kakkonen, mutta ei siinä sen kummempaa, onneksi kuitenkin meni näin, Olli päättää.

Lue myös:

    Uusimmat