Petos lautasella? Nämä terveysruoat ovatkin oikeasti epäterveellisiä

Kaikki terveellisiksi luulemasi ruoat eivät välttämättä olekaan niin terveellisiä.

Se, että kaakaopavut ovat terveellisiä ei välttämättä tee rasva- ja sokeripitoisesta maitosuklaasta terveellistä. Tämä sääntö pätee myös moniin muihin aineksiin, jotka mielletään helposti terveysruoiksi.

Mustikkamuffineissa käytettävät teolliset marjankorvikkeet ovat kaukana superruoasta, eikä keinotekoisilla väreillä ja makeutusaineilla maustettu vesikään vastaa perinteistä H2O:ta.

1. Jogurttirusinat ja kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät koetaan terveellisenä vaihtoehtona karkkien napostelulle ja toki ne ovatkin makeisia parempi vaihtoehto - onhan niissä sentään jotain luonnollista. Tämä ei tee niistä kuitenkaan kalorittomia eikä varsinkaan sokerittomia.

Saman virhearvion voi tehdä "terveellisten" jogurttirusinoiden kanssa. Rusinoiden jogurtti on kaukana todellisesta luonnonjogurtista ja sisältää lähinnä rasvaa ja sokeria.

2. Tekomarjat

Luuletko syöväsi terveellisesti, kun ostat kaupasta teollisia ja marjaisia täysjyvämuffineita? Monissa tämän tyyppisissä tuotteissa käytetään todellisuudessa marjan korvikkeita, siis teollisia versioita marjoista, joilla ei ole mitään tekemistä aitojen antioksidanttipitoisen luonnontuotteiden kanssa. Älä siis sorru tekomarjoihin!

3. Smoothiet ja erilaiset mehut

Smoothiet ja hedelmämehut ovat toki vitamiinipitoinen välipalajuoma, mutta suuressa lasillisessa täyshedelmämehua voi olla jopa 75 grammaa hiilihydraatteja ja 60 grammaa sokeria. Mikäli et halua luopua aamumehustasi, pienennä mehulasillisesi kokoa puolella. Pidä myös huolta siitä, että juot vain hedelmän omaa sokeria sisältäviä täysmehuja. Smoothieita kahvilasta tilatessasi pyydä smoothie ilman siirappia tai sokeria.

4. Teolliset voipopcornit

Olet varmasti kuullut tutkimuksista, joissa popcorneja on ylistetty terveysruoaksi. Popcornjyvät pitävätkin sisällään runsaasti antioksidantteja, mutta niiden hyödyt peittyvät helposti, kun mukaan lisätään kilokaupalla rasvaa ja suolaa. Ole siis tarkkana, millaisia popcorneja syöt.

5. Keinotekoiset makuvedet

Miksi pilata vettä keinotekoisilla maku- ja väriaineilla, kun juoma olisi kaikkein parasta sellaisenaan?

6. "Terveys"jogurtit

Maustamaton jogurtti aidoilla marjoilla on varmasti monta kertaa parempi vaihtoehto, kuin teollisesti muokattu versio. Ole siis tarkkana kaupan jogurttihyllyllä: sisältääkö tuote oikeita marjoja ja onko rasvaa korvattu hurjalla sokerimäärällä tai keinotekoisilla makeutusaineilla?

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat