Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen suosii marjojen säilönnässä erityisesti pakastamista.
Huomenta Suomessa keskusteltiin kotimaisten marjojen monipuolisista hyödyistä. Puheeksi otettiin myös säilöntä.
Moni suomalainen säilöö marjoja pitkän talven varalle esimerkiksi mehustamalla, hilloamalla tai pakastamalla. Mutta mikä näistä on paras tapa?
Lue myös: Jarin proteiinismoothie sai Huomenta Suomen juontajat häkeltymään: "Tosi hyvää!"
Pakastaminen on paras säilöntätapa
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen muistuttaa C-vitamiinin tuhoutuvan helposti kuumentaessa.
– En mielellään tekisi kaikista marjoista mehua. Ymmärrän kyllä, että jos on punaviinimarjoja paljon, niin niistä halutaan tehdä mehua.
Partasen mukaan on olemassa jonkin verran tutkimustietoa siitä, että esimerkiksi mustaherukkamehussa on pieniä terveyshyötyjä.
– Mutta kyllä lähtisin mieluusti pakastamaan, enkä tekemään mehuja ja hilloja.