Petit Fours kauramurotaikinasta

Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin. Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan. Kauramurotaikinassa on kolme kertaa enemmän kuituja kuin perinteisessä murotaikinassa.

Noin 15 kpl

Kaura-suklaa:

1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (1 levy -200g)
80-100 g tummaa suklaata rouheena

Koristeluun: suklaanappeja, hopeakuulia

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat.

Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.

Vinkki: Voit kokeilla myös valkosuklaalla tai Marianne-rouheella.

Kaura-taateli:

1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
80-100 g taatelia rouheena

Koristeluun: sokerivesikuorrutusta, nonparelleja

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla viikunalla.

Kaura-mustikka:

1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
40-50 g kuivattua mustikkaa (1/2 pss)

Koristeluun: mustikkahilloa, tomusokeria

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla

Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla puolukalla tai karpalolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat