Mainos

Peter Franzén viihtyy Suomen kesässä

Peter Franzén on tuttu näky Suomen kesässä. Yhdysvalloissa yli kymmenen vuotta asunut näyttelijä tulee tänäkin vuonna Suomeen elokuvan tekoon. Vaikka kalenteri on täynnä, hän aikoo nauttia yöttömästä yöstä ja luonnon rauhasta. Alkukesällä kirjan julkaissut näyttelijä rentoutuu myös lukien.

Lähes 50 elokuvassa tai tv-sarjassa näytellyt Franzén on monipuolinen näyttelijä. Roolit ovat vaihdelleet Leijat Helsingin yllä -elokuvan suomenruotsalaisesta jupista Kuningasjätkän taiteelliseen tukkilaiseen.

Markku PölösenKuningasjätkässä Franzén pääsi vanhojen Suomi-filmien tunnelmaan.

– Toki kesästä tulevat yleensä työt mieleen, mutta kyllä siitä tulee myös romanttisia mielleyhtymiä. Suomen luonto on minulle hyvin tärkeä, ja sillä on lämmin paikka minun sydämessäni. Näen sen myös hyvin elokuvauksellisena.

Amerikkalaissarjassa ruotsalaisena viikinkinä

Franzénin voi bongata tänä kesänä muun muassa Helsingissä ja Joensuussa. Hän on mukana heinä–elokuussa kuvattavassa Joona TenanSyvälle salattu -elokuvassa.

Syksyllä Franzén on Suomessa juhlistamassa kahta uutta ensi-iltaa. Arto HalosenPrinsessa, jossa Franzénilla on rooli potilas Saastamoisena, tulee ensi-iltaan syyskuussa. Olli Saarelan ohjaama Harjunpää ja pahan pappi saapuu valkokankaille lokakuussa. Siinä Franzénilla on pääosa.

Lisäksi hänet nähdään Tv2:ssa amerikkalaisen True Blood -vampyyrisarjan toisen tuotantokauden viidennessä jaksossa. Jakso esitetään heinäkuun lopulla. Rooli on askel eteenpäin Franzenin Hollywood-uralla, koska kyseessä on puherooli. Hän esittää jaksossa ruotsalaista viikinkiä.

Franzén iloitsee kirjan suosiosta

Peter Franzén julkaisi esikoisromaaninsa Tumman veden päällä kesäkuun alussa. Erinomaiset arvostelut saanut teos on ollut yksi kesän myydyimpiä kotimaisia kirjoja.

Franzénista kirjailijan titteli kuulostaa vielä uudelta ja oudolta.

– On se vielä vähän kummallista. On ollut toisaalta hyvin yllättävää ja toisaalta palkitsevaa, että ihmiset ovat pitäneet kirjastani ja ottaneet sen aiheen ja minun tapani kertoa tarina hyvin vastaan. Tuntuu kuitenkin mukavalta, että minut on hyväksytty myös sellaiseksi taitelijaksi.

Kirjat kulkevat repussa mukana

Franzén on itse innokas mutta valikoiva lukija.

– Suurin osa minun lukemisistani on toki käsikirjoituksia. Yritän kuitenkin lukea vuoden aikana muutamia oikeitakin kirjoja.

Parhaillaan Franzén lukee Los Angelesissa asuvan brittikirjailija Richard Raynerin tuoreinta teosta A Bright and Guilty Place.

– Se kertoo Los Angelesin tapahtumista 1940–50 luvulla. Se on oikein mielenkiintoista luettavaa varsinkin, kun tuntee paikat.

Kirjat kulkevat Franzénin mukana myös matkoilla.

– Pyrin pitämään lukemisharrastusta yllä. Onneksi ei ole ongelma ottaa kirja mukaan mihin tahansa. Minulla onkin aina jokin teos mukana. On mukavaa ja vapauttavaa, kun ei näe jonkun muun tekemää asiaa silmiensä edessä niin kuin elokuvassa. Lukijalla on mahdollisuus rakentaa maailma tarinan ympärille itse.

Mitä ovat Peter Franzénin lempikirjat ja -elokuvat. .

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.