Mainos

Perutaan häät – mutta missä tilanteessa?

Helmen toimitus kysyi Anne Mattilan menestyskappaleen "perutaan häät" innoittamana perusteluita sille, miksi häät kannattaisi perua.

Helmi kysyi lukijoiltaan, missä tilanteessa häät kannattaa perua. Lukijat olivat yksimielisiä lukijat olivat siitä, että avioon ei mennä mielijohteesta, vaan vakaan harkinnan pohjalta.

Suunnilleen kaksi kolmasosaa vastaajista oli sitä mieltä, että kannattaa sanoa "tahdon" vain, jos on varma asiastaan ja siitä, että valittu puoliso on juuri se oikea. Viime hetkelläkin saa siis harkita ja vaikka peruuttaa häät, jos ei sittenkään ole varma omasta päätöksestä.

Paula tiivisti asian palautteessaan: "Ennen alttarille kävelemistä kannattaa testata mielikuvalla parisuhdettaan. Jos pystyt näkemään teidät yhdessä vuosien päästä kiikkustuolissa ilman ahdistusta, kannattaa alttarille mennä. Jos kuva tulevaisuudesta yhdessä saa hyperventiloimaan, niin kannattaa todella miettiä, pystyykö sanomaan "tahdon" kaikkiin kysymyksiin, joita pappi kysyy".

Avioon tulisi lukijoiden mielestä mennä ainoastaan silloin, jos itsellä on varmuus siitä, että kumppanin kanssa halutaan elää elämä yhdessä. Lukijat kehottivat suhtautumaan avioliittoaikeisiin maltilla: vaikka tunnekin oli tärkeä, järkeä tulisi silti käyttää.

Lukijoiden mukaan avioliitto saattaa houkutella toisarvoisistakin syistä: avioon halutaan ympäristön odotusten tai omien haavekuvitelmien takia.

Anu-Mirjamin sanoin: "Olen sitä mieltä, että häät tulee perua jos huomaa valehdelleensa itselleen suhteen onnistumisesta. Joskus ihmiset haluavat toisen ihmisen lähelleen niin kovasti, etteivät välttämättä huomaa, että henkilö ei olekaan "se oikea" ja että ei oikeasti rakastakaan häntä … Tai jos onkin rakastunut toiseen, tai ei ole varma tunteistaan ja siitä, onko valmis sitoutumaan. Tai jos tietää että aviopuoliso ei rakastakaan, muttei uskalla kertoa sitä, niin olisi armollisempaa kummallekin osapuolelle, että häät peruutetaan."

Lue lisää lukijoiden vastauksia !

MTV3/Helmi
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.