Perussuomalaisten Jussi Halla-aho väläytti halukkuuttaan Helsingin apulaispormestariksi: "Politiikassa edetään etappi kerrallaan"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho (ps.) ei torjunut ajatusta Helsingin apulaispormestariksi ryhtymisestä, kun hän kohtasi vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäen (vihr.) politiikan toimittajien yhdistyksen tentissä.

Halla-Ahon mielestä pormestarimalli sinänsä on äänestäjien kannalta hämäävä. Mallissa pääsääntöisesti suurimman puolueen ehdokas valitaan pormestariksi ja neljä apulaispormestarin tehtävää jaetaan suurimpien puolueiden kesken.

Nyt apulaispormestareista kaksi on vihreistä, yksi kokoomuksesta ja yksi SDP:stä. Pormestarin paikka on kokoomuksella.

Halla-aho itse on perussuomalaisten pormestariehdokas. Perussuomalaisten kannatuksen ei Helsingissä kuitenkaan uskota riittävän kärkikastiin.

Kaikki puolueet asettavat nimekkäimmän ehdokkaansa pormestariehdokkaaksi kuntavaalikampanjoiden tueksi.

Niinpä Halla-aho ei myöskään torjunut halukkuuttaan apulaispormestariksi.

Miten Halla-ahon mahdollinen päätyminen apulaispormestariksi vaikuttaisi perussuomalaisten tilanteeseen? Onhan Halla-aho suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja?

Halla-aho vastasi kysymykseen vaalikampanjaa käyvän poliitikon oveluudella. Hän totesi politiikassa edettävän etappi kerrallaan ja nyt edetään kohti kuntavaaleja. Vastaus jätti siis portin auki myös kieltäytymiselle, jos tilanne yllättäen realisoituisi.

Vihreiden Anni Sinnemäki (vihr.) on kokoomuksen Juhana Vartiaisen (kok.) ohella realistinen ennakkosuosikki Helsingin pormestariksi. Kokoomus ja vihreät kisasivat paikasta jo viime vaaleissa ja kokomus voitti Jan Vapaavuoren (kok.) johdolla.

Sinnemäki totesikin hymy suupielessä, että vaikka pyrkii pormestriksi, hän on jo kokemuksensa puolesta valmis myös apulaispormestariksi.

Lue myös:

    Uusimmat