Perunalastut ja dipit

Perunalastut

  • 8 perunaa
  • rypsiöljyä

Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi lastuiksi. Huuhtele perunalastut vedessä ja kuivaa ne liinassa. Lämmitä sentin verran öljyä pannussa ja friteeraa perunalastuja vähän kerrallaan. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun. Ota lastut pois ennen ruskistumista. Suolaa kevyesti.

Tryffelimajoneesi

  • 2 keltuaista
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2½–3 dl öljyä
  • (1 rkl etikkaa)
  • ½ tl tryffeliöljyä

Guacamole

  • 3 kypsää avokadoa
  • 2 valkosipulikynttä
  • ¼ punainen paprika
  • 1 kaltattu tomaatti
  • 1-2 chilipippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmä kuoresta. Murskaa avokado lusikalla. Pilko valkosipuli, paprika, tomaatti ja chilipippurit mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä kaikki aineet tahnaksi ja tarkista maku. Laita tunniksi jääkaappiin.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat