Peruna-pekonipiirakka

pohja:

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot sekaisin ja sekoita joukkoon vesi. Voitele uuni- tai piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille.

täyte:

  • 1 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • 3 perunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 1-2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muskottia
  • 2 dl juustoraastetta

Suikaloi pekoni ja sipulit. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Kuumenna pannu ja ruskista pekoni. Lisää sipulit ja perunaraaste pannulle ja sekoittele kunnes perunaraaste pehmenee hieman. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä ja nosta seos jäähtymään hetkeksi. Lisää seokseen juustoraaste. Sekoita kermaviili, maito ja kananmunat keskenään kulhossa ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada peruna-sipuli-pekoniseos piirakkapohjalle ja lisää päälle munamaito. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. tarjoile piirakka raikkaan salaatin kera.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja