Peru höllensi rajoituksia: Machu Picchu otti vastaan yhden ainoan turistin

Machu Picchu otti vastaan yhden ainoan turistin, jonka suuri toive oli ollut nähdä historiallinen kohde.

Peru päätti tehdä poikkeuksen ja sallia yhden japanilaisturistin suosittuun matkailukohteeseen. Peru avasi Machu Picchun seitsemän kuukauden koronasulun jälkeen yhdelle ihmiselle, kertoo Reuters.

Japanilaisturistin toive täytettiin

Historiallista kohdetta pääsi ihailemaan yksi ainoa turisti, japanilainen Jesse Takayama, joka oli pyytänyt erityislupaa käydä kohteessa jäätyään koronapandemian vuoksi jo maaliskuussa jumiin Peruun.

– Hän oli tullut Peruun toiveenaan päästä kohteeseen. Japanin kansalainen pääsi käymään kohteessa yhdessä puiston johtajan kanssa, jotta hän saattoi tehdä vierailun ennen kuin palaa kotiin, kulttuuriministeri Alejandro Neyra kommentoi.

"Tämä on todella uskomatonta"

Takayama oli hankkinut lipun Machu Picchuun jo maaliskuussa, ja pääsi viimein käyttämään sen. Miehen ajatuksena oli alkuvuonna ollut viettää Perussa vain muutama päivä, mutta pandemian vuoksi vierailu venähti.

– Tämä on todella uskomatonta! Kiitos, Takayama kiitteli päästyään unelmakohteeseensa.

Neyran mukaan Macchu Picchu tullaan avaamaan myöhemmin myös muille turisteille, mutta päivämäärää hän ei vielä osannut sanoa. Reutersin mukaan paikalle tullaan ottamaan päivittäin 30 prosenttia normaalista kävijäkapasiteetista.

Lähde: Reuters.com

Lue myös:

    Uusimmat