Sveitsiläismiehen käsittämätön reissu Disneylandiin, oven availu lentokoneessa ja tuhoisat museokäynnit – ovatko tässä maailman typerimmät matkailijat?

Tutkimus: 259 ihmistä kuoli selfietä ottaessa 2011-2017 1:06
Katso myös: Myös selfiet voivat osoittautua jopa hengenvaarallisiksi päähänpistoiksi.

Matkailijoiden kömmähdyksiä lukiessa moni saattaa miettiä omien reissujensa sujuneen verrattain hyvin!

"Maailman typerimmät matkailijat" nimeää matkailusivusto Escape listansa, jolle on kerätty maailmalla sattuneita käsittämättömiä sattumuksia matkailun saralta. Tässä erikoisimmat tapaukset.

Sveitsiläinen turisti Disneylandissa

Pariisin Disneylandissa vuonna 2019 vieraillut sveitsiläinen mies päätti yhdistää hauskan päivän huvipuistossa LSD:n nauttimiseen. Mies päätyikin varsinaille tripille, sillä hän putosi järveen. Kun hän ei saapunut takaisin pintaan, tyttöystävä hälytti paikalle henkilökunnan, joka alkoi etsimään miestä. Washington Postin mukaan etsintäpartioon saapuivat lopulta 10 poliisia, 30 palomiestä, 80 Disneylandin henkilökuntaan kuuluvaa jäsentä sekä lisäksi apuna käytettiin helikopteria ja lämpökameraa. Seuraavana aamuna läheisessä kaupungissa ajelulla ollut henkilö sattui näkemään tiellä kuljeskelevan alastoman miehen. Kuski palautti sveitsiläisturistin Disneylandiin. Huumeita käyttänyt pariskunta pidätettiin, mutta lopulta heidät päästettiin vapaalle jalalle.

Kolikoita lentokoneen moottoriin

Viime vuonna 66-vuotias kiinalaisnainen pidätettiin lentokentällä Mongoliassa sen jälkeen, kun hän oli heittänyt kuusi kolikkoa lentokoneen moottoriin. Nainen oli kertonut toivoneensa turvallista lentoa. Muut matkustajat ohjattiin toiseen koneeseen, ja koneen lähtö viivästyi parilla tunnilla. Kyseessä ei edes ollut ensimmäinen kerta, kun koneeseen viskellään kolikkoja, sillä jo aiemmin eräs kiinalaismies oli tehnyt samoin..

Väärä ovi lentokoneessa

Viime vuonna Pakistanin kansallisen lentoyhtiön koneessa matkustanut mies oli menossa vessaan, kun kone oli edelleen kiitoradalla. Vessan oven sijaan hän avasi hätäuloskäynnin aktivoiden hätäliukumäen. Kaikki koneen 40 matkustajaa evakuoitiin ja lennon lähtö viivästyi seitsemällä tunnilla. Vastaavia tapauksia on toki muitakin. Esimerkiksi vuonna 2018 eräs matkustaja aiheutti sekasortoa Intian sisäisellä GoAirin lennolla Delhistä Patnaan, kun hän yritti avata koneen takaovea kesken lennon. Pankkiirimies kertoi hänkin luulleensa ovea vessan oveksi.

Vahinkoja museoissa

Myös museokäynnit johtavat usein suuriinkiin vahinkoihin. Vuonna 2017 losangelesilaisen 14th Factory -taidegallerian vieras otti selfietä taiteilija Simon Burchin näyttelyssä, kun hän kaatoi vahingossa taideteoksen. Teokset oli koottu valkoisten palkkien päälle, joista ensimmäinen kaatui naisen yrittäessä nojata siihen. Mokasta seurasi tuhoisa dominoefekti, jossa kaatui vahingossa kokonainen rivi teoksia. Taidetta kaatui yhteensä noin 200 000 dollarin eli noin 180 000 euron arvosta. 

Vuonna 2018 eräs pikkulapsi onnistui puolestaan kaatamaan 132 000 dollarin arvoisen patsaan. Katso tilanne videolta:

Lapsi kaatoi patsaan – vanhemmille 132 000 dollarin lasku 1:49

Ei niinkään turisti, vaan taidekriitikko Avelina Lésper joutui puolestaan alkuvuodesta myöntämään tuhonneensa 20 000 dollarin eli noin 18 000 euron arvoisen näyttelyesineen Meksikossa asetettuaan limutölkin sen lähelle. Kaiken lisäksi kriitikko kertoi inhonneensa teosta.

Entäpä sitten nämä?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: EscapeWashington PostLue myös:

    Uusimmat