Mainos

Perinteisten avaimien korvaaminen tuo turvaa ja käytännöllisyyttä – ”Säästää selvästi kustannuksia”

Mekaaniset avaimet saattavat aiheuttaa turhaa harmia ja rahanmenoa. OviTurva korvaa ne vaivattomasti esimerkiksi varasto- ja toimistohotelleissa, kuntosaleilla, neuvottelutiloissa, mökkivuokrauksessa ja vaikka kotipalvelun piirissä olevan vanhuksen kotona.

Kun perinteinen, mekaaninen avain hukkuu, voi siitä seurata melkoisen kallis tapahtumaketju. Avaimen kadottaja voi joutua pulittamaan sievoisen summan pelkästä oven avaamisesta, puhumattakaan esimerkiksi kokonaisen taloyhtiön kaikkien lukkojen sarjoittamisesta uudelleen.

Mekaanisille avaimille on kuitenkin erilaisia korvaajia, joita kannattaa harkita erityisesti vuokrattavissa tiloissa. Kenties kätevin sellainen on Seniortekin kehittämä OviTurva-palvelu, joka tekee ovien avaamisesta joustavaa sekä täysin ajasta ja paikasta riippumatonta. Poikkeustilanteessa ovi voidaan avata valvomosta ympäri vuorokauden.

OviTurvan avulla ovi avataan tunnistimella ja web-käyttöliittymän kautta.

– Kännykässä täytyy olla ainoastaan nettiselain. Oven avaamiseen ei siis tarvita tiettyä laitetta, softaa tai sovellusta, kunhan sillä vain pääsee nettiin, selittää Seniortekin toimitusjohtaja Pasi Nurmela.

Katso videolta, kuinka helposti ovien aukaisu käy OviTurva-palvelun avulla.


Oven avaaminen onnistuu käyttäjätunnuksella ja oikeuksien hallinta on paitsi helppoa, myös kontrolloitua ja turvallista. Kaikki järjestelmään syötetyt puhelimet on tunnistettu ja jokainen avaus kirjautuu lokiin. Käyttö tapahtuu suojatussa verkossa, käyttäjätunnusten takana, joten oven käyttäjä pystytään aina tunnistamaan. Käyttöä voidaan tarvittaessa rajata myöntämällä oikeuksia esimerkiksi vain päiväsaikaan.

Moni hyötyy

OviTurvasta hyötyy moni palveluntarjoaja, asiakas ja yksityishenkilö. Se lisää niin toimistojen, myynti- ja kokoustilojen kuin arkistojenkin turvallisuutta.

– Palvelu on kätevä myös kuntosalilla tai muissa liikuntatiloissa. Sen avulla ulkopuolinenkin pääsee helposti tilaan itsenäisesti. Täytyy vain kirjautua järjestelmään ja hyväksyä maksu, sen jälkeen käyttäjä saa paluuviestinä ohjeet, miten tilaan pääsee sisälle. Maksujärjestelmä on luottokuntatasoinen mobiilimaksu, ei siis tekstiviestimaksu.

OviTurva on ollut jo pitkään käytössä muun muassa Limingan kunnalla. Kunnan liikuntatiloihin pääsee kulkemaan näppärästi palvelun avulla. Siellä järjestelmä toimii niin, että liikuntatiloihin menijä antaa rekisteröitymisensä yhteydessä puhelinnumeronsa, johon lähetetään ovenavaustekstiviesti noin 25 minuuttia ennen varatun vuoron alkua. Varaukseen liittyvän oven avaaminen on mahdollista noin vartin ennen harjoitusvuorosi alkua.

Palvelu on hyödyllinen myös vaikkapa asunnon, mökin ja muiden tilojen vuokraajalle sekä sellaisissa hotelleissa, joissa ei ole vastaanottoa.

– Se säästää selvästi kustannuksia. Ei tarvitse olla aina avaamassa ovia, vaan vuokraaja saa mihin vuorokaudenaikaan tahansa kännykkäänsä tiedot, miten kohteeseen pääsee sisälle. Jos avain unohtuu johonkin tai hukkuu, kenenkään ei tarvitse tulla pitkien etäisyyksien päästä avaamaan ovia, vaan ovet voidaan avata etänä, Nurmela sanoo.

Jos vuokrattavassa tilassa sattuu jotain, lokitiedoista näkee, milloin tilaan on menty ja milloin sieltä on lähdetty.

– Tämä on kätevää myös tilan siivouksen suhteen. Vuokranantaja saa tiedon, koska asiakkaat ovat lähteneet tilasta, jolloin siivouksen voi kutsua paikalle. Eivätkä siivoojatkaan tarvitse avaimia.

Palvelu ei kata siis pelkästään ovien avausta, vaan on myös tilojen hallintajärjestelmä.

– Sen avulla saadaan tärkeää tietoa kiinteistön hallintaa ja hoitoa varten.

Samasta syystä esimerkiksi kotipalvelun piirissä oleva ikäihminen hyötyy selvästi palvelusta.

– Kotona asuvan iäkkään ihmisen palveluverkosto ei tarvitse avainta ja pääsee sisälle koska tahansa.

Luopuminen mekaanisista avaimista tuo myös turvaa tilan asukkaalle tai omistajalle.

– Ei tarvitse pelätä, että avain hukkuu tai se kopioidaan, jolloin kutsumattomat vieraat pääsevät tilaan.

Helppo asennus

OviTurva on helppo ja nopea asentaa. Se on langaton, eikä vaadi kaapelointia tai muutoksia oviin.

– Palvelu tuo selviä kustannussäästöjä, kun avaimia ei tarvitse teettää eikä sarjoittaa. Se säästää myös oven työstökuluja, sillä siihen ei tarvitse tehdä mitään näkyviä porauksia. Vain oven painike muutetaan. Mekaniikka tulee Abloylta, joten se on yhteensopiva useimpien suomalaisten lukkojen kanssa. Jos palvelusta halutaan luopua, palautetaan vain normaali painike, Nurmela selittää.

Asennus voidaan liittää osaksi muuta kulunvalvontaa. OviTurva-painikkeen mukana tulee elektroninen ohjaussysteemi, joka toimii paristoilla ja kestää muutaman vuoden. Tämän teknologian avulla oven tiedot siirtyvät OviTurvan yritysverkkoon, missä tietojen siirtäminen on turvallista.

– OviTurva voidaan asentaa oviin ympäri Suomen. Kartoita alustava tarpeesi ja ota meihin yhteyttä, niin räätälöimme tarpeeseesi sopivan ratkaisun sekä hinnallisesti että toiminnallisesti. Laajemmalla versiolla voidaan ohjata hälytysjärjestelmää ja kiinteistön muita järjestelmiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja