Mainos

Perintäkirje yllätti - parinkympin kulut vain sentin tähden

Utsjokelainen Harri Matikainen hämmästyi, kun postiluukusta kolahti perintätoimiston lasku. Perittävä pääoma oli nimittäin yhden sentin suuruinen.

Matikainen oli puolitoista vuotta sitten saanut sairaalalaskun, joka oli jäänyt maksamatta ja mennyt perintätoimistolle. 

– Olin ulkomailla, ja näin laskun ensimmäistä kertaa vasta, kun se tuli perintätoimistolta. Maksoin sen heti pois ja kuvittelin asian olevan sillä selvä, Matikainen kertoo MTV Uutisille.

Nyt kuitenkin - yli puolitoista vuotta perintälaskun maksamisesta - hänelle tuli uusi lasku. Laskun kokonaissumma oli 19,70 euroa, josta 19,69 euroa oli korkoja ja kuluja. Matikainen ei tiedä, mistä syystä lasku on tullut - onko hänelle voinut tulla näppäilyvirhe vai onko kyse laskuttajan päässä olevasta ongelmasta. 

Utsjokelainen päätti lähettää perintätoimistolle sentin kolikon ja viestin, ettei aio maksaa perintäkuluja. Matikainen soitti myös sairaanhoitopiiriin, josta kerrottiin, ettei heillä ole enää saatavia Matikaiselta. 

– Laitoin perintätoimistoon toissapäivänä myös tekstiviestin, ja siihen sain vastauksen, että ”perintätoimia jatketaan, koska lasku on maksettu perinnän kautta." Sen jälkeen laitoin vielä jääräpäisellä suomalaisen miehen mentaliteetilla heille sähköpostia. Siihen ei ole vielä vastattu. 

Matikainen jakoi kuvan perintälaskusta Facebookissa. Kuvaa on jaettu perjantai-iltaan mennessä yli 900 kertaa, ja se on kerännyt paljon kommentteja. Matikainen kertoo saaneensa myös paljon viestejä ”kohtalotovereilta”:

– En ole yksin asian kanssa, joillakin on tullut jopa parinsadan euron suuruisia laskuja tällaisista tapauksista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.