Perhetragedia muutti heidän elämänsä – katso dokumenttisarja AVAlla

Brittiläinen kolmiosainen dokumenttisarja Erilaiset isovanhemmat kuvaa isovanhemmuutta nykypäivänä. AVAlla nähtävässä sarjassa tavataan hyvin erilaisia tapoja olla mummi tai vaari. Valin ja Ronin tyttären kuoltua he kasvattavat itse lapsenlapsensa ja joutuvat opettelemaan kuinka olla moderni vanhempi.

15-vuotias Molly on tyypillinen teini-ikäinen, joka taistelee kotiintuloaikoja vastaan ja lyhyemmän hameen helman puolesta. Mutta mikä tekee tästä nuoresta naisesta erilaisen, on se, että hän ja kymmenen vanha pikkuveli Mitch asuvat vanhempiensa sijaan isovanhempiensa luona.

Isovanhemmat Val ja Ron ovat huolehtineet kahdesta lapsenlapsestaan siitä lähtien, kun lasten äiti Tammy kuoli yllättäen vuonna 2001, ja isä jätti perheen. Skitsofreniaa sairastava isä murhasi äiti Tammyn perheen kotona. Mitch oli tapahtuman sattuessa vielä pieni, mutta vanhemmalle Mollylle äidin kuolema ja muutto isovanhempien luo on ollut suuri elämän mullistus.

Sukupolven mittaisen eron kanssa eläminen ei ole aina helppoa. Sarja seuraa haastattelujen, valokuvien ja lasten videopäiväkirjojen kautta perheen arkea iloineen ja suruineen. Se tuo hyvin ilmi kuinka nämä rakastavat - mutta yhä omaa tytärtään surevat – isovanhemmat koettavat saada rikkoontuneen perheen parsittua uudelleen kokoon.

Kolmiosainen dokumenttisarja Erilaiset isovanhemmat nähdään AVA-kanavalla perjantaisin. Uusinta sunnuntain myöhäisillassa.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat