Mainos

Perhesurmien mustat vuodet - vuoden sisään seitsemän

Vuoden sisään Suomessa on tehty seitsemän perhesurmaa. Maaliskuusta 2008 lähtien perhesurmia on tapahtunut kaikkiaan neljätoista.

Huhtikuu 2012: Poliisi epäilee, että perheenisä surmasi 40-vuotiaan puolisonsa sekä kaksi alle viisivuotiasta lastaan Helsingissä. Tämän jälkeen isä tappoi itsensä ajamalla kuorma-auton alle Porvoossa.

Tammikuu 2012: Mies surmasi vaimonsa sekä neljä- ja yksivuotiaat lapsensa Helsingin Laajasalossa ja sytytti sen jälkeen asuntoon tulipalon.

Joulukuu 2011: Mies surmasi vaimonsa sekä viisi- ja kahdeksanvuotiaat tyttärensä Vantaan Hakunilassa.

Joulukuu 2011: Äiti surmasi viiden kuukauden ja kolmen vuoden ikäiset tyttärensä Kouvolassa.

Marraskuu 2011: Tyrnävällä kaksi- ja kuusivuotiaat lapset kuolivat omakotitalon tulipalossa. Vakavia vammoja saanut perheenisä tunnusti sytyttäneensä palon.

Lokakuu 2011: Varkaudessa perheenisä surmasi vaimonsa ja alle kymmenvuotiaan poikansa. Vaimo ja poika kuolivat teräaseen iskuista.

Huhtikuu 2011: Ikaalisissa perheenisä ampui entisen avovaimonsa, pariskunnan teini-ikäisen pojan ja itsensä.

Helmikuu 2010: Lappeenrannassa mies uhkasi tappaa entisen naisystävänsä ja tämän lapset, mutta antautui poliisille.

Joulukuu 2008: Eläkkeellä oleva poliisi ja hänen puolisonsa löydettiin kuolleina asunnostaan Lohjalta. Mies ampui ensin vaimonsa ja sitten itsensä.

Marraskuu 2008: Naapurit havahtuivat laukauksiin Hattulassa. Mies oli ampunut asunnossa avovaimoaan ja sitten itseään.

Lokakuu 2008: Perheenisä ja -äiti löytyivät kuolleina kerrostaloasunnosta Helsingistä. Poliisi kertoi epäilevänsä, että mies surmasi käsiaseella vaimonsa ja sitten itsensä.

Lokakuu 2008: Nelihenkisen perheen isä ampui Oulussa haulikolla vaimonsa ja kaksi noin kymmenvuotiasta lastaan. Lopuksi hän surmasi itsensä.

Kesäkuu 2008: Iäkäs mies ampui vaimonsa terveyskeskuksessa Ylitorniolla. Tätä ennen hän oli surmannut kotonaan keski-ikäiset kehitysvammaiset kaksostyttärensä. Lopuksi hän ampui itsensä.

Maaliskuu 2008: Keski-ikäinen pariskunta löydettiin kuolleena asunnosta Porista. Poliisin mukaan nainen surmasi miehensä ja itsensä teräaseella.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.