Perheenäiti Pauliina joutui koronan takia sairaalaan – lääkärin epäröivä vastaus sai rauhallisen naisen pelkäämään: "Pahin tauti, jonka olen sairastanut"

6:59

Helsinkiläisen Pauliina Erikssonin koko nelihenkinen perhe sairasti koronan. Hän joutui miehensä kanssa sairaalaan, lapset selvisivät vähemmällä.

Pauliina Eriksson sairastui koronan aiheuttamaan vakavampaan muotoon. Viikko sitten parantunut Eriksson kertoi kokemuksistaan MTV:n Uutisaamussa.

– Ensin ajattelin taudin olevan tavallista flunssaa, mutta se kääntyi tosi rajuksi. Olin sairaalassa kolme yötä. Mieheni joutui myös sairaalaan. Lapset selvisivät helpommalla, vaikka olivat kovassa kuumeessa kanttuvei hekin.

Eriksson on kotona sairauslomalla parantelemassa keuhkokuumetta ja antoi haastattelun etäyhteyden kautta.

– Sairaus alkoi minulla heti kovalla kuumeella. Välillä tuli helpompia päiviä, ja ajattelin, että kyllä tämä tästä. Sitten tuli 8. päivä, ja kuntoni romahti täysin.

Mies soitti ambulanssin, kun Pauliina ei pysynyt enää hereillä

Pauliina vietiin ambulanssilla Meilahden keuhkopoliklinikalle.

– Mies soitti ambulanssin, koska en enää pysynyt hereillä. En päässyt sängystä ylös, koska jalat eivät kantaneet. Kun yritin hengittää sisäänpäin, tuli hirveä yskäkohtaus. 

Pauliina oli kuitenkin tajuissaan koko ajan, vaikka ei jaksanutkaan pitää silmiä auki.

– Olin omassa huoneessa. Hoitajat ja lääkärit kävivät täysissä suojavarusteissa tarkkailemassa vointiani todella usein. Minulta otettiin happiarvoja, verenpainetta ja kuumetta mitattiin. Oli pelottavaa, kun kukaan ei osannut sanoa, miten tulee käymään.

– En ole yleensä hötkyilevä tyyppi sairastamisen suhteen. Minulla on ollut aina astma ja olen tottunut siihen, että on ollut muun muassa keuhkokuumetta. Kysyin lääkäriltä, pitääkö minun olla huolissani. Hän sanoi, ettei hän tiedä. Silloin pelotti, Pauliina kertoo.

Pauliina sanoo, ettei halua pelotella ketään.

– Korostan, että suurin osa sairastaa koronan edelleenkin lievänä. Itselläni se on ollut kuitenkin pahin tauti, jonka olen sairastanut.

Katso yllä olevalta videolta Pauliinan haastattelu

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja