Perheenäidin kauhunhetket uimalassa: Bea juuttui altaan imuputkeen eikä päässyt itse irti – "3-vuotiaan tyttäreni käsi olisi mennyt putkeen olkavarteen asti"

Uima-altaan imuventtiili imaisi pienen Salman suoliston ulos 10:43
Uutisoimme kesäkuussa 2019 tapauksesta, jossa uima-altaan imuventtiili imaisi Salman suoliston ulos. Katso lisää videolta:

Kotkan uimala Katariinassa sattui viime torstaina tapaus, jossa nainen juuttui uima-altaaseen kiinni noin puolen minuutin ajaksi. Imu aiheutti kovaa kipua ja huolta siitä, voiko vastaavaa tapahtua esimerkiksi lapselle.

Viime torstaina kuusankoskelainen Bea Petäjänmäki oli 3-vuotiaan tyttärensä ja äitinsä kanssa vierailemassa Kotkan uimala Katariinassa. Yhtäkkiä hän joutui imun vietäväksi. 

– Menimme siihen altaan reunalle. Nostin tyttäreni reunan yli ja olin itse menossa perään. Sitten huomasin, että en pääse liikkumaan, ja olen jossain imussa kiinni. 

Petäjänmäki kertoo, että imu aiheutti välittömästi kipua ja kihelmöintiä. 

– Kun huomasin tilanteen, niin se imu alkoi koskemaan kovasti ja tajusin, että siitä täytyy päästä irti. Omin avuin en päässyt. 

Petäjänmäki pääsi irtautumaan imusta vain äitinsä avulla. Tapaus sattui sisällä olevassa altaassa, jossa ui sekä aikuisia että lapsia. 

– Vähän siinä tuli sellainen paniikki tietysti, mutta äitini sai minut aika nopeasti riuhtaistua irti. 

Huoli tapauksen toistumisesta jäi kummittelemaan

Petäjänmäki kertoo, että aluksi tilanne oli tuntunut hieman huvittavalta. Sitten hän jäi pohtimaan tilanteen vakavuutta.

– Mitä siinä olisi voinut käydä, jos tilanteessa olisikin ollut jokin lapsi?

Imuun juuttuminen aiheutti 6,5 senttiä leveän punoittavan ja tuntoherkän renkaan muotoisen painauman vatsaan. 

– Mittasin äsken tyttäreni käden ja kämmenselän. Hänen kätensä olisi mahtunut aukosta lähes olkavarteen asti, Petäjänmäki kauhistelee.

Päällimmäisenä tapahtumasta jäikin mieleen se, että täytyykö vastaavaa pelätä tulevaisuudessa vieraillessa kylpylöissä ja uimahalleissa lapsen kanssa.

– Pitääkö tästä lähtien käydä kaikki lattiat ja reunat läpi, että ei satu mitään vastaavaa.

– Ei ajattelisi, että olisi tuollainen mysteeri, joka imaisee mennessään, hän aprikoi.

Vika altaassa korjattu

Kotkan kaupungin liikuntapäällikkö Tapani Laakso kertoo, että on tietoinen uimalassa sattuneesta tapauksesta.

– Kyse oli tällaisesta imuputkesta, joka oli noin 20 senttiä veden alla altaan matalassa kohdassa näkösällä, ja asiakas oli jäänyt siihen jumiin, Laakso kertoo.

Kyseessä ei ollut hengenvaarallinen tilanne, vaan imu oli luultavimmin johtunut aiemmin rikkoutuneesta tiivisteestä.

– Asiakas oli siitä sitten päässyt ja uimavalvoja oli käynyt tilanteen toteamassa ja huomaamassa tällaisen puutteen. Se on nyt korjattu, Laakso päättää.

Lue myös:

    Uusimmat