Mainos

Perheasunnon perusparannus kerrostalossa käynnistyy: kakkosnelosesta kattoparrut

Joka kodin asuntomarkkinat aloittaa nyt perheasunnon perusparannuksen.


Kerrostaloasunnossa on neljä huonetta ja keittiö, pinta-alaa 128 neliötä. Asunnon kaikki sisäpinnat pannaan uusiksi Nina Ristojan ajatusten mukaan.

– Tämähän on keskeisellä paikalla oleva kerrostaloasunto, jonka ikkunoista näkyvät vastakkaisten talojen katot. Siitä tuli heti vaikutelma kattohuoneistosta joka kaipasi ennen kaikkea valoa ja raikkautta. Sen takia valitsin seinäpintoihin paljoin valkoista.

Erityistä asunnossa on myös se, ettei yksikään huone ole täysin suorakaiteen muotoinen vaan jokin seinä on aina viisto. Suurin haaste Ninalle oli kuitenkin se, ettei siellä ollut lainkaan säilytystiloja pientä vaatehuonetta lukuun ottamatta – ja sekin oli purettava pois, jotta saatiin tila saunaa varten. Keittiöstä purettiin väliseinä, jolloin sen yhteyteen syntyi ruokailutila.

– Halusin jokaiseen huoneeseen jonkin oman jujun, Nina paljastaa

– Sellaisen jossa rikottaisiin vähän rajoja ja tehtäisiin sellaisia uusia juttuja, joita ei ole vielä ollut missään.

Värimaailma on maanläheinen

Katoissa ja seinissä on pääasiassa valkoista, samoin kiintokalusteissa. Lattiaan saadaan lämpöä tammilankulla, lattialistat ovat valkoiset.Punaisena lankana jokaisessa huoneessa käytetään myös saven sävy, johon on helppo yhdistää omia lempivärejä.

Remontti aloitetaan useimmiten ylhäältä ja niin tehtiin täälläkin: olohuoneen kattoon kiinnitettiin koristeeksi kattoparrut. Ne valmistettiin höylätystä ja valkoiseksi maalatusta kakkosnelosesta.

– Valmiitakin parruja olisi ollut saatavissa, mutta ne ovat turhan kookkaita ja rustiikkisia tähän tilaan, Nina arvioi.

Parrut – eli siis kakkosneloset, joiden tarkka mitta on 45 x 95 mm – maalattiin himmeällä, vesiohenteisella paneelimaalilla valkoisiksi. Kun ne olivat kuivuneet, niihin porattiin reiät kiinnitysruuveja varten. Kiinnityksen jako on 55 cm ja koska puu on helposti elävää kuusta, ruuveja tuli aina kaksi rinnakkain.

Ruuvinkantoja varten reiät senkattiin. Kun kanta painuu siististi puun pintaa alemmas, ne on helpompi kitata umpeen ja tasoittaa viimeistelyn yhteydessä. Ruuvit olivat 5 x 80 mm, koska niiden oli yllettävä katossa olevan kipsilevyn ja sen alla olevien lautojen läpi. Kun parrut olivat paikallaan, ruuvinreiät kitattiin ja hiottiin ja parru viimeisteltiin maalaamalla.

Rakennustarvikkeita netistä

Sisustustarvikkeita valitessa huomattiin, että rakennustarvikkeita saa nykyisin myös netin kautta. Suomalainen netrauta.fi tarjoaa tuotteita rullanurmikosta kylpyhuonekalusteisiin ja varsinkin allas- ja kylpyhuonetarvikkeiden valikoima on vahva. Tavarat voi tilata verkossa ja ne toimitetaan kotiovelle. Kaikkein konkreettisin etu on kuitenkin hinta.

– Sehän viime kädessä ratkaisee kuluttajan valinnan, sanoo toimitusjohtaja Joni Meltoranta.

– Hintojen edullisuuteen vaikuttaa se, että ostamme paljon suoraan Euroopasta, samoin tietysti se, että toiminta on netissä.

Lisätietoja: www.netrauta.fi

(JKA 12.9.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.