Mainos

Perheasunnon perusparannus: ilmettä seinään irtolevy tapetoimalla

Seinään saadaan uusi tapetti alle minuutissa, kun tapetoidaan isokokoisen, kevyen levyn molemmat puolet!

Yhden makuuhuoneen seinään kiinnitettiin irrallinen levy, jonka molemmat puolet käsiteltiin eri tavoin. Levy on helppo kääntää, jos haluaa vaihtaa huoneen ilmettä ja sen voi yhtä helposti myös poistaa kokonaan.

Tästä on hyötyä varsinkin tilanteessa, jossa asuntoa kunnostetaan myyntiä varten eikä tulevista asukkaista ole tietoa, samoin vaikkapa vuokra-asunnoissa. Ja lastenhuoneeseen se on oikein kätevä ratkaisu – kun taaperot kasvavat teineiksi, satutapetti muuttuu helposti lapselliseksi.

Kuvioksi tulppaaneja

Levy mitoitettiin siten, että seinään sen toiselle puolelle varattiin tila tavallisen kokoisille vaatekaapeille. Levyn kaikille puolille haluttiin jättää pienet marginaalit kattoon, lattiaan ja seiniin siten, että se olisi tilassaan keskitettynä. Samalla se toimisi myös sängynpäätynä.

Tapetin kuvioksi Nina valitsi tulppaanikuvion, jonka pohjavärinä toistuu muuallakin käytetty "mudan" sävy. Tulppaanin valkoisesta ääriviivasta tulee puolet toisesta vuodasta, toinen puolisko viereisestä.

Kääntöpuolelle satumetsää

Aivan ennakkosuunnitelman mukaan levyä ei kuitenkaan saatu toteutettua.

Pohjaksi valittiin paperipäällysteisestä kevytvaahdosta valmistettu kapalevy, mutta sitten huomattiin, ettei sitä saanutkaan niin leveänä, että se olisi peittänyt seinän lattiasta kattoon.

Jos taas olisi laitettu kaksi leveyttä rinnakkain, taakse olisi pitänyt laittaa vahvistukseksi lista sauman kohdalle. Silloin se puoli ei enää olisikaan ollut käytettävissä tapetointiin. Hetken ajan harkittiin myös lastulevyä, mutta ajatuksesta luovuttiin pian. Rakenteesta olisi tullut aivan liian painava.

Tapetointi oli tällä kertaa hyvin helppoa, kun kapalevy asetettiin tapetointipöydälle ja tehtiin työ siinä. Hiukan levyn reunat notkuivat, koska pöytä oli niin kapea; täysikokoinen lastulevy olisikin tähän oivallinen alusta.

Edellisten tapettien tapaan myös tämä oli non-woven tyyppistä, joten liima voitiin levittää telalla suoraan levyn pintaan. Jakoa mallattiin ensin kuiviltaan, tehtiin levyn keskiosaan apuviiva ja lähdettiin siitä molempiin suuntiin. Vuodista leikattiin noin 10 cm ylipitkiä molemmista reunoistaan. Reunat leikattiin pois heti liimauksen jälkeen.

Lopuksi levy jäykistettiin alumiinilistoilla. Sen kääntöpuolelle ei kuitenkaan laitettu tapettia, vaan sinne tuli nuoren taiteilijan, Tea Toikan maalaama satumetsä.

Lisätietoa:

Tapetit - Rasch Wallton

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.