Perhe Pekanpalo: Miten pärjää asunnoton ensisynnyttäjä?

Erilaiset äidit -sarjan seitsemännessä jaksossa 20. marraskuuta oman tarinansa äitiydestä jakaa helsinkiläinen Alexandra Pekanpalo. Tapahtumarikasta elämää elänyt hip hop -tanssija ja tanssinopettaja synnyttää ensimmäisen lapsensa, jonka aikoo kasvattaa ilman isää. Oman lisänsä Alexandran tilanteeseen tuo se, että nainen on asunnoton.

Helsinkiläinen hip hop -tanssija ja tanssinopettaja Alexandra Pekanpalo, 25, odottaa ensimmäistä lastaan. Nuori ja tarmokas nainen ei kuitenkaan ole aivan kuin kuka tahansa muu äiti: hän aikoo kasvattaa lapsensa ilman isää ja on kaiken lisäksi vielä ennen armottomana lähestyvää synnytystä asunnoton.

– Ilmoitin isäehdokkaalle asiasta. Hän ei iloinnut siitä ja ilmoitti, ettei halua olla missään tekemissä kanssamme, nainen kertoo jaksossa.

Alexandra asuu turvakodissa, koska ei ole onnistunut löytämään sopivaa asuntoa aktiivisista etsinnöistä huolimatta. Kaiken tämän keskellä nainen jaksaa silti pitää kiinni positiivisesta elämänasenteestaan.

– En halua, että ihmiset tuomitsevat minut sen perusteella, mitä olen tehnyt ennen lapsen syntymää. Elämäni on ollut retuperällä aikaisemmin ja tämä näkyy vielä esimerkiksi huonona rahatilanteena. Koko elämäni kuitenkin muuttuu nyt, kun lapsi tulee, nainen toivoo.

Miksi vaikeassa tilanteessa elävä Alexandra halusi paljastaa arkensa kameroille?

– On varmasti muitakin ihmisiä, jotka ovat kuin minä: on lapsi tulossa tai tullut jo, eikä ole asuntoa. Halusin näyttää, kuinka vaikeata se asunnon saaminen oikeasti on. Ihmiset elävät siinä mielikuvassa, että heti kun tulee raskaaksi, kaikki annetaan sinulle asunnosta lähtien. Ainakin moni kaverini ja tuttu on minulle sanonut, että saan varmasti asunnon todella helposti kun olen raskaana. Valitettavasti se ei mene niin.

Jakson perhe: Alexandra Pekanpalo, 25, ja pian syntyvä esikoinen.


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat