Perhe Güneysel-Tuominen: Miltä lapsettomuus tuntuu?

Erilaiset äidit -sarjan kuudennessa jaksossa 13. marraskuuta oman tarinansa äitiydestä jakaa helsinkiläinen perhe Güneysel-Tuominen. Pitkään yhdessä ollut lapsirakas pariskunta on yrittänyt perheenlisäystä jo vuosia, mutta vasta nyt esikoinen on vihdoin tuloillaan. Melinda ja Teemu kertovat jaksossa avoimesti, miltä lapsettomuus tuntuu, ja miten se vaikuttaa parisuhteeseen.

Vuosien ajan lapsettomuudesta kärsineet Melinda Güneysel-Tuominen, 28, ja lastenkodin johtajan sijaisena työskentelevä aviomies Teemu Tuominen, 33, saivat loppuvuodesta 2011 tietää odottavansa viimein, seitsemän vuoden yrityksen jälkeen ensimmäistä lastaan koeputkihedelmöityksen tuloksena. Pariskunta oli yrittänyt koeputkihedelmöitystä aiemminkin, mutta ensimmäinen kerta meni Melindan mukaan täysin pieleen ja vasta jälkimmäinen mikrohedelmöitys (ICSI) tuotti tulosta.

Vuosien aikana koetut rankat hedelmöityshoidot, ovulaation seuraaminen ja negatiiviset raskaustestit ovat olleet parille raskaita niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Parisuhde on ollut kaksikon mukaan koetuksella, mutta rakkaus ja luja tahto yhteisen perheen perustamiseen pitänyt heidät yhdessä.

Apu muille lapsettomuudesta kärsiville

– Halusimme lähteä sarjaan mukaan, koska ajattelimme, että jos puhumme lapsettomuudestamme avoimesti, voi siitä olla hyötyä samasta tilanteesta kärsivälle. Ehkä meidän avullamme voi huomata, ettei lapsettomuutta kannata hävetä, vaikka se onkin kamala asia, Melinda pohtii.

Güneysel-Tuominen kertoo jännittävänsä oman jaksonsa esityksessä sitä, miten muut lapsettomat suhtautuvat siihen.

– Toivon, että jaksomme välittää muille lapsettomuudesta kärsiville sen, mitä halusinkin. Heidän kommenttinsa pelottavat minua eniten, eivätkä niiden, jotka eivät ole kokeneet, millaiselta lapsettomuus voi tuntua, kun raskaaksi tuleminen vihdoin onnistuu.

Äitiyden monet tunteet

Melindalla oli jo ennen synnytystä suuret odotukset siitä, millainen äiti hänen pitäisi olla lapselleen.

– Pelkään sitä, muodostuuko meidän välillemme side heti ja osaanko olla hyvä äiti. Heti kun lapsi tulee maailmaan, minun pitäisi tietää, mitä se haluaa ja osata rakastaa häntä täysin sydämin.

Erilaisten äitien kuudennessa jaksossa kuitenkin paljastuu, ettei äitiys ole näin yksinkertaista, eivätkä kaikki odotukset käy heti toteen. Millaisia tunteita Melinda kokee toivotettuaan kauan kaipaamansa lapsen maailmaan?

Jakson perhe: Melinda Güneysel-Tuominen, 28, Teemu Tuominen, 33, ja pian syntyvä esikoinen.


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja